Na fakultetima u Podgorici kutije za pitanja, predloge i sugestije mladih

Gradonačelnik Ivan Vuković će na sva pitanja, sugestije i ideje koje budu pristigle tim putem odgovarati na panel diskusiji u srijedu, 17. novembra

3022 pregleda2 komentar(a)
Foto: PG Biro

Kancelarija za mlade Glavnog grada je, u susret Međunarodnom danu studenata, pokrenula aktivnost koja ima za cilj da podstakne mlade ljude da glasnije govore o svojim potrebama i na taj način utiču na unaprjeđenje položaja te populacije.

Na fakultetima u Podgorici su, kako je saopšteno iz Glavnog grada, postavljene kutije Kancelarije za mlade koje su namijenjene za pitanja, ideje i sugestije studenata, kojim će dati važan doprinos kreiranju sadržaja za mlade u Podgorici.

Pozvali su studente da se aktivno uključe i iznesu svoje stavove, sugestije, primjedbe, da pitaju, ukažu na probleme, predlože kreativna rješenja, te da zajedno unapređuju kvalitet života u gradu, jer su mladi, kako ističu iz Glavnog grada, najvažnija karika u lancu razvoja grada i države.

foto: PG Biro

Kutije su postavljene danas i do 12. novembra će biti na Pravnom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, Arhitetonskom fakultetu, Biotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu i Mašinskom fakultetu.

Gradonačelnik Ivan Vuković će na sva pitanja, sugestije i ideje koje budu pristigle tim putem odgovarati na panel diskusiji koja će, povodom Međunarodnog dana studenata, biti organizovana na Ekonomskom fakultetu, u srijedu, 17. novembra u 11 sati.

Sedamnaesti novembar se obilježava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i demokratsko društvo, kao i sjećanje na 17. novembar 1939. godine, kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije.