Budućnost sa Brestom, Popović: Da uradimo sve da ne bude padova u igri

"Radujemo se utakmici sa Brestom, probaćemo da održimo neki nivo, da ne bude padova, nego da na gostujućem terenu bude kao pred našim navijačima", ističe trener "plavih"

4226 pregleda6 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost

Sedmo kolo DELO EHF Lige šampiona je nova šansa za rukometašice Budućnost Bemaxa da upišu prve bodove u sezoni.

Zadatak je, međutim, težak, kao što je bio i u prethodnih šest duela u kojima su izabranice Bojane Popović upisale isto toliko poraza.

Sada je rival Brest (subota od 18).

"Imali smo dobro sedmicu i pauza nam je puno značila da se oporave neke igračice koje su dominatno u igri i dosta se troše. Radujemo se utakmici sa Brestom, probaćemo da održimo neki nivo, da ne bude padova, nego da na gostujućem terenu bude kao pred našim navijačima. To je glavni i osnovni cilj, da pokušamo sve to, da održimo ritam što je duže moguće tokom utakmice", rekla je Bojana Popović.

"Plave" čekaju dva duela zaredom sa francuskom ekipom, u čijem sastavu zbog povrede nema naše reprezentativke Đurđine Jauković.

"Sa Brestom smo igrali prošle sezone. I dobro smo se osjećali u obje utakmice, to je tim koji nam leži. Ali, ovo je nova sezona, sa novim igračicama. Kako sezona odmiče djevojke sve bolje pronalaze sebe i zajednički ritam, pa se iskreno nadam da će naše izdanje biti mnogo bolje nego na ostalim gostujućim terenima na kojima smo do sada igrali. Nadam se dobroj energiji i mislim da smo malo zreliji u odnosu na nekoliko prvih utakmica i da sa iskustvom sa tih utakmica možemo da pružimo malo jači otpor protivniku", kaže Popović.

Rezultat na kraju i nije najbitniji.

"Želimo da nastavimo da gradimo stabilan i strpljiv napad, jer je to jedini način na koji trenutno možemo da igramo. Time ćemo se baviti, kao i vraćanjem u odbranu, kako bismo spriječili lake golove. Na taj način svaka utakmica može da se igra u egalu", zaključila je Bojana Popović.