URA odgovorila DPS-u: Da ste radili koliko ste krali, Cetinje bi bilo Ženeva

Radović je podsjetila da je nervoza funkcionera DPS-a sasvim razumljiva, jer su "spali na to da im dojučerašnjeg ideologa i glavnog stratega osuđuju kao šefa kriminalne grupe, dok im je glavna uzdanica na svim lokalnim izborima – šef crnogorskog podzemlja“

123 pregleda16 komentar(a)
Jovana Radović, Foto: URA
04.11.2017. 18:30h

Za razliku od kriminalne DPS, koja je ukrala čak i ideju nezavisne Crne Gore - ne bi li sebi produžila politički život i opustošila sve resurse koje su gradile generacije, URA je pokret slobodnih građana, koji svoju veliku energiju i znanje žele uložiti u ostvarivanje prijeko potrebnih promjena. Dok o kompetentnosti DPS-a govore zatvorske ćelije pune partijskih kadrova, o domaćem znanju naših članova govori višemjesečna kampanja na Cetinju, kao i Program koji će biti temelj ekonomskog i društvenog preporoda Prijestonice, ukazala je predstavnica cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA Jovana Radović.

Ona je reagovala na jučerašnje navode odbornika DPS-a Jovana Martinovića, koji je kazao da “DPS svoju viziju i državotvorne snove uspješno pretvara u realnost, dok URA samo crno misli“.

“Od kada je Svetozar Marović otišao na “bolovanje“, cetinjski DPS nema raspoloživog kadra ni da napiše elementarno pismeno saopštenje za javnost. Nego, nije sramota, sve se da naučiti. Ali bi valjalo bi da funkcioneri te interesne grupe konačno zapamte ono što svi građani Prijestonice znaju: vrijednosne i političke stavove pokreta URA, za razliku od DPS-a, ne predstavljaju članovi kriminalnih grupa i balkanskih narko-kartela, lokalni kamataši i prevrtljivci. URA ništa ne krije, niti se koga stidi. Znamo da su naši ljudi i svi slobodni građani Cetinja najveći resurs, koji će vašu kriminalnu grupicu konačno poslati u prošlost i izgraditi snažno i ekonomski prosperitetno Cetinje“, ukazala je Radović.

Radović je podsjetila da je nervoza funkcionera DPS-a sasvim razumljiva, jer su "spali na to da im dojučerašnjeg ideologa i glavnog stratega osuđuju kao šefa kriminalne grupe, dok im je glavna uzdanica na svim lokalnim izborima – šef crnogorskog podzemlja“.

“Međutim, jedno je sigurno: DPS je istrošila sve moguće adute, pa im kao zadnja luka u pljačkaškoj plovidbi ostaje – nacionalizam. Ipak, pošto takvu priču prosipaju u gradu koji se šovinističkom ludilu otrgao i u mnogo burnijem periodu, znamo i kakav će debakl doživjeti na predstojećim izborima. Zbog toga im javno poručujemo, da im nećemo dozvoliti da najjeftinijom pričom o patriotama i “izdajicama“ sakriju još jednu poharu Cetinja. Staćemo na kraj pogubnim poslovima DPS-a, koji Cetinje metropole, pretvaraju u nekropolu!“, ukazala je Radović.

Iz Cetinjske URA dodaju i da već mjesecima vode intezivnu terensku i medijsku kampanju, obilaze domaćinstva i motivišu građane Cetinja da se odupru vlasti DPS-a, a njihova kampanja je kulminirala objavljivanjem prvog predizbornog spota koji je uzburkao društvene mreže i prikupio preko 100 hiljada pregleda.