Vukotić: Hrabri igra protiv Irske i Švedske, možemo do pobjede u Sarajevu

„Nema Janjića, koji je mnogo bitan igrač za nas u ovim kvalifikacijama. Oslabljeni smo, ali se nadamo da sa ovim kadrom možemo da napravimo rezultat koji želimo”, rekao je selektor Miodrag Vukotić

4667 pregleda3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra od 17 časova gostuje Bosni i Hercegovini u 7. kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli” su sa „zmajevima” igrali na startu ciklusa u martu, kada je u Podgorici bilo 2:2.

„Za rivala imamo kvalitetnu selekciju, koja je to pokazala na prvoj utakmici. Moj prvi asistent i ja nismo bili na tom meču zbog koronavirusa, ali smo gledali putem malih ekrana. U nastavku kvalifikacija BiH je pokazala zapaženu igru i protiv Italije i protiv Švedske. Protiv Italije, iako je izgubila, bila je do samog kraja u meču. Biće teško, ali želimo dobar rezultat”, rekao je selektor Miodrag Vukotić.

Mlada reprezentacija je veći dio priprema za meč u Sarajevu odradila u Podgorici, a u glavni grad Bosne i Hercegovine je otputovala u subotu.

„Pripremu nam je otežavala činjenica što nismo kompletni. Nema Janjića, koji je mnogo bitan igrač za nas u ovim kvalifikacijama, ali zbog tri žuta kartona ne može da nam pomogne. Oslabljeni smo, ali se nadamo da sa ovim kadrom možemo da napravimo rezultat koji želimo. Hrabri nas i igra protiv Irske i Švedske, nadam se da, ukoliko igrači daju maksimum, možemo ostvariti pobjedu”, dodao je Vukotić.

Trećeplasirana Crna Gora trenutno ima dva boda više od BiH, koja se nalazi na petoj poziciji.