Bećiroviću i Miljaniću određen pritvor, Mandić i Popović se brane sa slobode

Bećirović i Mandić se sumnjiče da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se Popović i Miljanić sumnjiče da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

316 pregleda0 komentar(a)
akcija Boka, Foto: Uprava policije
04.11.2017. 12:34h

Novljanima Veselinu Bećiroviću (40) i Branku Miljaniću (33) određen je pritvor do 72 sata, dok su Zdravko Mandić (56) i Goran Popović Giška (33) pušteni da se brane sa slobode.

Njih je danas saslušao viši državni tužilac Miloš Šoškić.

Novljani su uhapšeni u akciji nazvanoj "Boka 3"

Šoškić je za "Vijesti" kazao da je saslušao osumnjičene i da je donio rješenje o zadržavanju Miljanića zbog osnovane sumnje da je pocinio krivična djela "neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih druga" i "neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Rješenje o zadržavanji donijeto je i za Bećirovića koji se sumnjiči za krivično djelo "neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

JWPlayer video mesto

U okviru akcije inspektori su juče pretresali kuće i stanove 27 bezbjednosno interesantnih osoba iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Nikšića i Danilovgrada.

Polciija je pronašla i oduzela 11 automobila, među kojima su i vozila visoke klase BMW, VW i "audi", tri motocikla, 46 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera, više tablet i lap top računara i različitih oblika memorijskih kartica za skladištenje podataka, 200 grama marihuane, osam grama ektazija, vagu za precizno mjerenje droge... Oduzeto je i 2.050 eura za koji se sumnja da su stečeni krivičnim djelima, 84 novčanice u apoenima od po 500 eura bez serijskih brojeva, sedam ručnih radio stanica, osam pištolja, sedam okvira za pištolj, puška, dva startna pištolja, više od 100 komada pištoljske i puščane municije različitih kalibara, dva metalna boksa, gumena palica...