Prenos ovlašćenja Bajdena na Kamalu Haris trajao sat i 25 minuta

Kamala Haris je nakratko postala prva žena koja je imala predsjednička ovlašćenja u SAD. Bajden, koji sjutra puni 79 godina, najstariji je predsjednik SAD

6550 pregleda1 komentar(a)
Bijela kuća, Foto: Shutterstock

Predsjednik SAD Džozef Bajden nastavio je danas sa svojim predsjedničkim dužnostima pošto je tačno sat i 25 minuta prenio ovlašćenja na potpredsjednicu Kamalu Haris koliko je trajala potpuna anestezija za vrijeme kolonoskopije kojoj je bio podvrgnut, saopštila je Bijela kuća.

Bajden, kojem je rađena rutinska kolonoskopija, poslije buđena iz anestezije prvo je zvao Kamalu Haris tačno u 11.35 po vašingtonskom vremenu i tada se završio period prenošenja ovlašćenja.

Portparolka Bijele kuće Džen Psaki izjavila je da će Bajden ostati u bolnici kod Vašingtona gdje će biti nastavljen njegov ljekarski pregled.

Džen Psaki je rekla da je Bajden prenio ovlašćenja Kamali Haris u 10.10 po lokalnom vremenu u skladu sa uslovima koje nalaže američki Ustav.

Kamala Haris je tako nakratko postala prva žena koja je imala predsjednička ovlašćenja u SAD.

Bajden, koji sjutra puni 79 godina, najstariji je predsjednik SAD. On je ranije obećao da neće ništa kriti o svom zdravstenom stanju.

Američki predsjednik ne puši i ne konzumira alkohol, a krajem septembra je primio treću dozu vakcine protiv koronavirusa.