Krstev: Da dobijemo novu sportsku dvoranu, a FK Lovćen vratimo na stare staze slave

"Nova sportska dvorana imaće kapacitet od 3.000 ljudi, a postojeću salu ćemo sanirati i staviti u funkciju dodatnog objekta nove dvorane. Teretane, kancelarijski prostor, sale za sastanke sportskih klubova – sve potrebno za razvoj sporta na Cetinju biće na jednom mjestu i sa svjetskim uslovima", saopštio je Krstev

2220 pregleda5 komentar(a)
Krstev, Foto: Demokrate

Sport na Cetinju odavno je spao na niske grane, stara sportska sala odavno ne zadovoljava ni najosnovnije infrastrukturne standarde, atletičari i dalje nemaju stazu, a najstariji fudbalski klub u državi, jedan od simbola naše Prijestonice, fudbalski klub Lovćen danas se takmiči u južnoj regiji.

To je saopštio kandidat za odbornika Demokrata u Prijestonici Boban Krstev, a prema njegovom mišljenju "to je pokazatelj odnosa Demokratske partije socijalista (DPS) i prema sportu i prema sportistima".

Kako je kazao "ta pitanja moramo riješiti, da bismo cetinjski sport vratili u život i stvorili prostore za nove šampione".

"Ukoliko nakon 5. decembra budemo vršili vlast u Prijestonici, izgradićemo novu sportsku dvoranu na prostoru starog poligona u sportskoj zoni, na potezu između novog gradskog stadiona i pomoćnog terena. Nova sportska dvorana imaće kapacitet od 3.000 ljudi, a postojeću salu ćemo sanirati i staviti u funkciju dodatnog objekta nove dvorane. Teretane, kancelarijski prostor, sale za sastanke sportskih klubova – sve potrebno za razvoj sporta na Cetinju biće na jednom mjestu i sa svjetskim uslovima", saopštio je Krstev.

Krstev ističe da će učiniti sve što je u njihovoj moći da FK Lovćen vrate na staze stare slave i postave ga na "mjesto koje mu pripada".

"Radićemo na hitnom nalaženju rješenja za atletsku stazu. Depolitizovaćemo upravljanje: Sportski klubovi ne smiju biti partijske ćelije - sport sportistima", naveo je kandidat za odbornika Demokrata u Prijestonici.