Aligrudić: DPS pretenciozno tvrdi da sam za pet mjeseci urušio Fond PIO, stan na korišćenje sam dobio konkursom

"Prosto ne mogu da vjerujem da ste vi, nekad najveća i najjača partija koja je 30 godina bila na vlasti i žarila i palila uzduž i poprijeko, meni grešniku pronašli samo ova pobrojana nepočinstva, koja treba da „slikovito govore o mom profilu osobe nedostojne ove odgovorne funkcije“? Ako je to sve što možete, onda ste gospodo zaista spali na niske grane" kaže v.d. direktora

13066 pregleda2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

V.d. direktora Fonda penzionog i invalidskog osiguranja Ranko Aligrudić kazao je da mu nije jasno čime se to politički zamjerio Demokratskoj partiji socijalista (DPS), pa pokušavaju da ga običnim spinovanjem javno oblate, ali da to urade preko saopštenja svoje Komisije za brigu i unapređenje kvaliteta života starije populacije, čiji je član i bivša direktorica Fonda PIO, je ispod svake političke časti.

U saopštenju ove DPS-ove Komisije navodi se da Aligrudić vrši sistemsko urušavanje ovog Fonda, dovodeći ga svjesno u poziciju da suštinski ne ostvaruje svoju zakonsku funkciju pri čemu omogućava sebi dugogodišnje korišćenje stana koji je svojina Fonda PIO, bez pravnog osnova i bilo kakve naknade za korišćenje imovine Fonda, čime je Fondu PIO nanio štetu, a sebi pribavio korist u visini višegodišnje zakupnine tog stana u Baru.

Aligrudić poručuje da je nečasno da brigu i unapređenje kvaliteta života starije populacije svode na odbranu i zaštitu lika i djela smijenjenih ali preraspoređenih ekspertsko-rukovodnih kadrova, istaknutih članova DPS-a ili aktivista, imputirajući mu političku ali i nacionalnu ostrašćenost.

"Kako se u prethodnim periodima na tim funkcijama u Fondu nije mogao naći niko ko nije morao biti član vaše partije, po vama bi svi oni trebali biti doživotno vjenčani sa funkcijom i da, zato što su DPS-ovci ne bi smjeli biti preraspoređeni na nekim drugim, ne i manje plaćenim, poslovima? Vaše aluzije o mojoj nacionalnoj ostrašćenosti neka vam služe na čast, ako je imate", rekao je Aligrudić.

Tvrdi da je pretenciozno ustvrditi da je za samo pet mjeseci mandata „sistemski urušio Fond PIO, dovodeći ga svjesno u poziciju da suštinski ne ostvaruje svoju zakonsku funkciju“.

"Prosto ne mogu da vjerujem da ste vi, nekad najveća i najjača partija koja je 30 godina bila na vlasti i žarila i palila uzduž i poprijeko, meni grešniku pronašli samo ova pobrojana nepočinstva, koja treba da „slikovito govore o mom profilu osobe nedostojne ove odgovorne funkcije“? Ako je to sve što možete, onda ste gospodo zaista spali na niske grane" kaže v.d. direktora.

Pitao je i kako su logički uklopili da omogućava sebi dugogodišnje nezakonito korišćenje stana koji je svojina Fonda ako je na ovoj funkciji tek nepunih šest mjeseci.

"Ako sam taj stan dobio na osnovu konkursa i odluke direktora Fonda PIO, pitam vas kakvu sam to mogao nanijeti štetu Fondu, za što me optužujete, i koju sam to korist mogao sebi pribaviti? Ako je prethodnom direktoru Fonda PIO, vašem kadru, „zakonski pripadalo“ da istovremeno duži dva službena vozila (Audi i Tojotu RAV4) kakva je to moja „bahatost“ ako od ta dva dužim samo jedno, starije, 2007. godište?".

Aligrudić ističe da su navodi o privatnim boravcima u Bosni i Srbiji o trošku Fonda spinovi, jer je riječ o jedinom službenom putu na relaciji Podgorica-Višegrad-Bajina Bašta-Podgorica i zvaničnoj posjeti sportskoj ekipi Fonda PIO na sindikalnim sportskim susretima organa javne uprave i pravosuđa na zvaničan poziv organizatora tih susreta.

"Tako nešto nije niti smije biti manir sadašnjeg direktora, ali su možda bili nekog vašeg? Vrijedi provjeriti... Na kraju, bez obzira što se nekima u DPS-u ne sviđa moj profil ja bih volio da anfas/s lica vidim i saznam imenom i prezimenom ko piše jedno ovakvo saopštenje, zato što imam veliki broj drugara i poznanika koji su bili ili su još uvijek članovi DPS-a, zbog kojih sam vodio računa da ne bude po onoj Njegoševoj: „Otpiši mu kako znaš, Vladiko, I čuvaj mu obraz ka on tebi“", zaključio je Aligurdić.