Stanišić vidi samo traktore i pita zašto ga povezuju sa "golfom"

Nastavljeno suđenje za pokušaj Igora Krstovića u Zeti

24503 pregleda5 komentar(a)
Foto: Zoran Đurić

Vidoje S. Stanišić rekao je da nema veze sa automobilom "golf 5" iz kojeg je pucano na Igora Krstovića 28. januara 2020. u Zeti.

To je saopštio juče u podgoričkom Višem sudu, u nastavku procesa protiv Stanišića i Dragiše T. Bulatovića, optuženima za članstvo u kriminalnoj organizaciji i učestvovanje u ranjavanju Krstovića.

U sudnici su prikazani video snimci sa nadzornih kamera garaža, benzinski pumpi, i ostalih objekata.

Branioci okrivljenih nijesu imali primjedbi na provedene dokaze.

Branilac okrivljenog Bulatovića, advokat Marko Kovač istakao je da pregledani snimci nemaju uticaja na sudski postupak, niti da se iz njih bilo šta može utvrditi.

"Potputno su irelevantni sa ovaj krivični postupak", kazao je Kovač.

Kamere video nadzora snimile su putanju kretanja vozila "golf" sive boje.

"Primjetio sam samo tri traktora i ne znam šta bi trebalo da bude interesantno na ovom snimku", naveo je optuženi Stanišić, nakon što je odgledan snimak video nadzora koji pokriva dio lokalnog puta Podgorica - Tuzi.

Nakon odgledanog video snimka iz Zete na kojem se vidi "golf", Stanišić je kazao da mu nije jasno na osnovu čega tužilaštvo povezuje njega i Bulatovića sa ovim autom.

"Ja nemam veze sa ovim djelom ni sa autom. Odakle se zna ko je u autu. Kako da utvrdimo vezu auta sa nama jer se na autu ne vide tablice. Ponoviću da sam u to vrijeme bio u Zagoriču", kazao je Stanišić.

Njegov branilac, advokat Nikola Ivanović ukazao je da se na emitovanom snimku vidi prolazak automobila sive boje ali da se bliže karakteristike i specifičnosti tog vozila ne mogu razmatrati.

Okrivljeni su ranije pred sudom negirali navode optužnice. Okrivljeni Bulatović je rekao da ne priznaje krivicu. Tvrdio je da ima alibi.

"U periodu od 22/23. pa do 30. januara 2020. godine renovirao sam kuću. Od kuće bi odlazio samo na 10-15 minuta kada bi trebalo majstorima da kupim građevinski materijal, hranu i piće. To može da potvrdi preduzimač Lazar Lazarević. Živim pošteno. Nemam veze da paljenjem vozila nakon ranjavanja Krstovića", izjavio je Bulatović u odbrani.

I okrivljeni Vidoje Stanišić izjavio je da ne priznaje krivicu i da nema veze sa ranjavanjem Krstovića.

Dodao je da toga dana kada je ranjen Igor Krstović, bio je 28. januara 2020., kući u posjetu kod Radoslava Stanišića, te da bio prisutan i Raško Džankić.

Nastavak suđenja je 14. decembra.