Otašević: Gradićemo omladinske stanove za mlade bračne parove, podići naknade za bebe i nezapošljene porodilje

"U našem, cetinjskom parlamentu izborili smo se za nadoknade za cetinjske bebe, najveće u Crnoj Gori, koje sada iznose 350 eura, inicirali naknade za nezapošljene porodilje, inicirali besplatne udžbenike i mnogo toga još"

3855 pregleda2 komentar(a)
Ivanka Otašević, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate Cetinje poručile su da će, ukoliko budu dio lokalne vlasti nakon izbora 5. decembra na Cetinju, da će podići naknade za cetinjske bebe i naknade za nezapošljene porodilje na 500 eura, te da će izgraditi omladinske stanove za mlade bračne parove.

"Svih proteklih godina Demokrate su pružale nesebičnu pomoć i podršku majkama sa troje i više djece, napisali na hiljade i hiljade tužbi i žalbi u okviru besplatne pravne pomoći, uvijek bili uz nas na svim protestima, iskreno i do kraja, borili se svo ovo vrijeme za vraćanje naših nadoknada. Demokrate su se borile i za sve ostale majke i za svu djecu u Crnoj Gori U našem, cetinjskom parlamentu izborili smo se za nadoknade za cetinjske bebe, najveće u Crnoj Gori, koje sada iznose 350 eura, inicirali naknade za nezapošljene porodilje, inicirali besplatne udžbenike i mnogo toga još", navela je u saopštenju funkcionerka Demokrata Ivanka Otašević.

Ona je navela da su Demokrate na državnom nivou, obezbijedile udžbenike za sve osnovce, uvele dječiji dodatak za djecu do 6 godina...

"Već smo predali u proceduru izmjene Zakona kako bi od 1. januara dodatke primalo svako dijete u Crnoj Gori do 18 godine života, već smo predali u proceduru i Zakon o obeštećenju majki - vraćamo nadoknade majkama. Glasanjem za Demokrate na predstojećim izborima, dajete nam podršku da zajedno sa vama, skupa nastavimo dalje i više, još snažnije", navela je Otašević.