Ljubav Mertensa i Napolitanaca, Sančo je neophodan Junajtedu

Omaleni Belgijanac protiv Lacija postigao dva majstorska gola, Džejdon Sančo strijelac za “đavole” u Londonu

1418 pregleda0 komentar(a)
Belgijski majstor: Dris Mertens, Foto: Reuters

Prošla je godina od smrti Dijega Maradone, Napoli i navijači su to znali da obilježe pred početak duela sa Lacijom, a da noć u Napulju bude posebna pobrinuo se Dris Mertens.

Lider Serije A je deklasirao Rimljane 4:0, a Belgijanac blistao, postigao golove kojima bi se divio i sam El Pibe. Pogodio je majstorski za 2:0, onda demonstrirao klasu i za 3:0, a publika je rekla svoje u 64. minutu kada je najboljeg strijelca Serije A u istoriji kluba ispratila ovacijama pri izlasku s terena. Sa tribina je odjekivalo “Ćiro, Ćiro”, što je nadimak Mertensa koji su mu dali upravo Napolitanci.

Džejdon Sančo je postigao drugi gol zaredom kao starter u dresu Mančester junajteda, dok je pažnju na sebe sve boljim partijama skrenuo napadač Sasuola Đanluka Skamaka.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ter Štegen (Barselona) - sigurno odbrani Barse daje upravo Njemac. Protiv Viljareala je u pobjedi 3:1 bio jedna od najboljih karika.

ODBRANA

Demiral (Atalanta) - Juventus ga je pozajmio Atalanti s opcijom prodaje, diskutuje se da li je to dobra odluka “stare dame”. Turčin je bio gotovo nepogrešiv u derbiju, a njegova “boginja” je osvojila tri velika boda u Torinu.

Tomijasu (Arsenal) - na mala vrata je stigao iz Bolonje, ali Mikel Arteta je u Japancu dobio pouzdanog desnog beka koji je spreman na ritam koji nameće Premijer liga.

SREDINA

Gindogan (Mančester siti) - nije ubojit kao prošle sezone, ali Njemac na terenu uvijek radi ono što želi Pep Gvardiola. Protiv Vest Hema je otvorio put ka pobjedi, pa je šampion na bod od lidera Čelsija.

Saka (Arsenal) - nije više iznenađenje, nije više ni samo talenat, već fudbaler koji može da napravi razliku. Upravo je to uradio u duelu sa Njukaslom golom za 1:0.

Lemar (Atletiko Madrid) - kada je početkom drugog poluvremena zatresao mrežu Kadisa je postalo jasno da “kolćonerosi” neće imati problema da osvoje tri boda.

NAPAD

Mertens (Napoli) - kao da se pretplatio na evrogolove protiv Lacija. U nedjelju je bio dvostruki strijelac, pa su Napolitanci makar na noć zaboravili da je Viktor Osimen povrijeđen i da ga čeka dugačka pauza.

Skamaka (Sasuolo) - još jedna vrhunska partija je iza mladog i kontroverznog italijanskog napadača. Poigravao se sa odbranom Milana i ako ovako nastavi selektor “azura” Roberto Manćini može da dobije veliko pojačanje u napadu za duelej plej-ofa za Mundijal.

Vinisijus (Real Madrid) - kod Zinedina Zidana je radio mnogo dobrih stvari, ali je kod Karla Anćelotija eksplodirao. Već se upisao devet puta u La Ligi ove sezone, to mu je najbolji učinak od kada je u Realu. U derbiju je pogodio sa dvadesetak metara i donio trijumf protiv Sevilje.

Sančo (Mančester junajted) - engleska javnost još čeka pravi Sančov učinak u dresu Junajteda. Protiv Čelsija je bio strijelac, nagovijestio je kakva je klasa. Sada je na Ralfu Rangniku da iz njega izvuče maksimum...

21 godinu i 248 dana ima Džejdon Sančo i treći je najmlađi strijelac za Mančester junajted protiv Čelsija na “Stamford bridžu” - nakon Pola Skola (20/339) i Fila Nevila (21/38)

Vardi (Lester) - nije imao mnogo emocija protiv Klaudija Ranijerija s kojim je osvojio istorijsku titulu sa “lisicama”. Italijan je na “King Paueru” dobio zaslužene ovacije, a iskusni napadač je u svom stilu “isporučio” dva pogotka.