Jovanović: Vlast na Cetinju nije na pravi način imala sluha za potrebe sporta

"Izgradićemo Kuću sporta u čijem sastavu će biti i Muzej sporta, kao i nove smještajne kapacitete za potrebe kako cetinjskih klubova, tako i priprema sportskih ekipa sa strane"

1647 pregleda3 komentar(a)
Petar Jovanović, Foto: SDP

Lokalna vlast na Cetinju nije dovoljno i na pravi način imala sluha za potrebe sporta i značaja istog za djecu, grad i državu, ocijenio je kandidat za odbornika na listi "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje" Petar Jovanović.

On je poručio da se mora više i jače ulagati u sport na Cetinju.

"Jednom čuveni Lino Červar reče da je Cetinje "grad sa dvije ulice koji snabdijeva selekciju Crne Gore", a opšte je poznato sa koliko emocija i nacionalnog naboja cetinjska đeca igraju za klubove domaćeg Lovćena i reprezentaciju Crne Gore u svim sportovima. Zato što je njihov odnos prema gradu i državi takav kakav jeste dužni smo im stvoriti uslove da mogu i dalje sa ponosom nositi na grudima grb grada i državni grb. Zato će nam biti prioritet izgradnja nove sportske dvorane koja će ispunjavati uslove za odigravanje međunarodnih utakmica. Takođe, izgradićemo Kuću sporta u čijem sastavu će biti i Muzej sporta, kao i nove smještajne kapacitete za potrebe kako cetinjskih klubova, tako i priprema sportskih ekipa sa strane", naveo je Jovanović.

Poručio je i da je i izgradnja nove atletske staze neophodna Cetinju.

"Razvićemo Program stipendiranja sportista i time im pomoći da ostvare svoje potencijale u punom kapacitetu. Bićemo posvećeni i sanaciji školskih dvorišta, fiskulturnih sala i opremićemo školske kabinete. Kontinuiranim ulaganjem u sport i mlade talente snažno ćemo podržati cetinjske klubove i vratiti im status i ulogu koju zaslužuju. Nije samo bitno imati znanja i stručnosti bitno je to pretočiti u službi grada i građana, Zato u neđelju glasajte svim srcem za broj 4, za cetinjsku đecu i njihove pobjede", saopštio je Jovanović.