Brđanin: Sve žrtve da prijave rodno zasnovano nasilje

Policija će uvijek biti tu da pruži prvu pomoć, zaštiti žrtve i preduzme ono što je u njenoj nadležnosti, kazao je direktor Uprave policije

6536 pregleda2 komentar(a)
Brđanin, Foto: Screenshot/Twitter

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin pozvao je sve žrtve rodno zasnovanog nasilja da to nasilje i prijave.

Brđanin je prisustvovao događaju "Zajedno protiv nasilja nad ženama", koji je Sigurna ženska kuća u Podgorici organizovala sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, Ministarstvom unutrašnjih poslova - Upravom policije i Glavnim gradom.

"Veoma je važno da je Uprava policije danas ovdje, ne samo kao institucija koja prva pruža zaštitu žrtvama, nego smatramo da i na ovaj način moramo dati doprinos podizanju nivoa svijesti i ohrabrivanju žrtava da prijave nasilje. Smatramo da i na ovaj način, još jednom, moramo svi da shvatimo da ovo nije pojedinačni problem bilo koje institucije, nego društva u cjelini", rekao je šef policije.

Poručio je da će policija uvijek biti tu da pruži prvu pomoć, zaštiti žrtve i preduzme ono što je u njenoj nadležnosti.

"Ali, mi svi kao društvo moramo da shvatimo obim ovog problema. Mislim da smo na pravom putu, ne samo zbog događaja koji nas opominju, nego zato što je to naša, nažalost, svakodnevica. Pozivam sve žrtve, žene ili bilo koga ko sebe prepoznaje kao žrtvu rodno zasnovanog nasilja da to prijavi bez straha, a mi ćemo naći način da ih zaštitimo", zaključio je on.