”Bolji čovjek” govori o porodičnom nasilju

Kanadski film biće prikazan sjutra u Podgorici, povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

2304 pregleda0 komentar(a)
Foto: Poster

Projekcija kanadskog filma “Bolji čovjek” biće održana sjutra u Podgorici, u sali Dodest, u 18 časova.

Film u režiji Atije Kan i Lorensa Džekmena, prikazuje se povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, koja traje od 25. novembra do 10. decembra, a u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena DEUS, koja se tradicionalno održava u Podgorici tokom decembra.

"Film 'Bolji čovjek' nam nudi priču o dvoje mladih koji žive zajedno i u čijoj vezi se pojavljuje i porodično nasilje koje rezultira njihovim razilaženjem, ali i sposobnošću da nakon izvjesnog vremena mogu da razgovaraju o ovom problemu. Ovaj film nudi svjež i nijansiran pogled na iscjeljenje i otkriće koje se može dogoditi svima koji su uključeni kada muškarci preuzmu odgovornost za svoje zlostavljanje", ističe se u saopštenju povodom događaja.

Projekciju organizuje Ambasada Kanade u Beogradu u saradnji sa Kulturno-informativnim centrom "Budo Tomović" i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada - Podgorica.

Publici će se, uoči projekcije, obratiti savjetnik i zamjenik šefa misije Ambasade Kanade, Dejvid Morgan i načelnica Direkcije za antidiskriminacione politike u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, Mirjana Vlahović Andrijašević.

"Ovo će biti prilika da se upoznamo i sa programima prevencije rodno zasnovanog, porodičnog i vršnjačkog nasilja i njihovoj primeni u Kanadi i Crnoj Gori", poručuju organizatori.