Gradiće crkveni dom uz Saborni hram u Podgorici

Mitropolija podnijela zahtjev za saglasnost za idejno rješenje arhitektonskog projekta

4918 pregleda5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da će graditi crkveni dom uz Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Iz MCP su kazali da su neistiniti navodi pojedinih medija da je na parceli predviđenoj za tu namjenu planirana gradnja hotela.

"Nije nikakva tajna da Mitropolija, još od osvećenja tog hrama 2013. godine, planira pored njega izgradnju crkvenog doma sa odgovarajućim sadržajima. Istina je da je Mitropolija u tu svrhu podnijela zahtjev za saglasnost za idejno rješenje arhitektonskog projekta na obrascu 3 propisanom od strane nadležnog ministarstva u šta se svako može jednostavno uvjeriti na sajtu Vlade Crne Gore. Na tom obrascu su podijeljene nadležnosti glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte, zavisno od veličine objekta i njihove namjene i tekst obrasca nije u nadležnosti Mitropolije nego nadležnih organa. Dakle, svako ko gradi veliki objekat, u kakvu god svrhu da će da ga koristi, morao bi da zaokruži isti onaj izbor u kome se pominju hoteli i turistička naselja", navode iz MCP.