Petričević se sastala sa Monakom: Cilj je uspostaviti fiskalnu disciplinu i unaprijediti finansijske istrage

Monako, koji je viši savjetnik za sprovođenje zakona i borbu protiv kriminala, prezentovao je na sastanku djelokrug rada i misiju Programa ICITAP Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori

1696 pregleda4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: UPC

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina, Milena Petričević sastala se sa atašeom pri američkoj Ambasadi u Crnoj Gori, Stivom Monakom u cilju uspostavljanja fiskalne discipline i unapređenja finansijske istrage bankarskih komercijalnih računa i istrage organizovanog kriminala i korupcije.

Iz UPC je saopšteno da su na sastanku definisane moguće oblasti institucionalne saradnje i razmatrani su modaliteti operativne saradnje Uprave i inspekcijskih organa sa policijom i sudstvom, u cilju jačanja kapaciteta Uprave prihoda i carina i uspostavljanja fiskalnog reda i smanjenja budžetskog deficita.

Monako, koji je viši savjetnik za sprovođenje zakona i borbu protiv kriminala, prezentovao je na sastanku djelokrug rada i misiju Programa ICITAP Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori.

Petričević je upoznala Monaka sa postojećom organizacijom i funkcionisanjem UPC i u oblasti igara na sreću, kao i sa prioritetima daljeg razvoja i unapređenja integrisanih Uprava.

"Cilj je dostizanje i uspostavljanje efikasnog carinskog i poreskog sistema, koji za krajnji cilj ima potpuno eliminisanje fenomena sive ekonomije i povećanja budžetskih prihoda, koji su osnovni preduslovi za dalji razvoj Crne Gore u dijelu podrške kapitalnim projektima, pružanje bolje zdravstvene i socijalne zaštite, povećanja stope zaposlenosti i kvaliteta života svih građana Crne Gore i uspostavljanja vladavine prava", navodi se u saopštenju.

Sastanak je, kako se zaključuje, realizovan u profesionalnoj i prijateljskoj atmosferi, dobroj i konstruktivnoj komunikaciji, usaglašavanju stavova i razmjeni iskustava.