Spajić: Nadam se da predlog budžeta neće biti "masakriran" samo da bi se uništile realne mjere za rast standarda

Prema njegovim riječima, ako nema mladih koji će ostati da žive i rade u Crnoj Gori, nijedna druga kategorija stanovništva neće imati nikakav benefit - ni penzioneri, ni bilo ko drugi

5864 pregleda16 komentar(a)
Milojko Spajić, Foto: Mek.gov.me

Omladina je u fokusu Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) i cijele Vlade, poručio je resorni ministar Milojko Spajić, dodajući da je ponosan što studenti prepoznaju da program Evropa sad doprinosi boljem statusu mladih i njihovom zadržavanju u Crnoj Gori.

Iz Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG) ranije je ocijenjeno da mjere iz programa Evropa sad djeluju ohrabrujuće, jer bi trebalo da doprinosu boljem statusu studenata i unapređenju njihovog životnog standarda.

Spajić je kazao da se nada da predlog budžeta za 2022. godinu neće biti "masakriran" samo da bi se uništile realne mjere za rast standarda građana.

„Pravi je čas da se okrenemo istom cilju i da se nerealnim rashodima ne sabotira jedna zdrava reforma koju smo predložili i za koju smo dobili podršku svih relevantnih međunarodnih i domaćih faktora”, poručio je Spajić.

Prema njegovim riječima, ako nema mladih koji će ostati da žive i rade u Crnoj Gori, nijedna druga kategorija stanovništva neće imati nikakav benefit - ni penzioneri, ni bilo ko drugi.

“Ukoliko zadržimo mlade i damo im dobre plate, lako ćemo povećavati sva ostala davanja u budućnosti”, istakao je Spajić.