Šifrin slavila u Kurševelu i preuzela vođstvo u generalnom plasmanu

Šifrin je do svoje 72. pobjede u karijeri i 14. u veleslalomu, došla sa ukupnim vremenom 2:15,35 minuta

2556 pregleda0 komentar(a)
Šifrin, Foto: Reuters

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobijedila je na današnjoj veleslalomskoj trci, koja je u okviru Svjetskog kupa vožena u francuskom Kurševelu.

Šifrin je do svoje 72. pobjede u karijeri i 14. u veleslalomu, došla sa ukupnim vremenom 2:15,35 minuta.

Drugo mjesto je zauzela Šveđanka Sara Hektor, koja je u drugoj vožnji napredovala za jedno mjesto. Ona je za pobjednicom zaostala 0,86 sekundi, dok je treće mjesto pripalo Švajcarkinji Mišeli Gizin (1,08).

Osvajačica Velikog kristalnog globusa prošle sezone, Slovakinja Petra Vlhova je trku završila na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 1,44 sekunde.

Šifrin se ovom pobjedom izjednačila na trećem mjestu svih vremena sa Francuskinjom Tesom Vorli, Njemicom Viktorijom Rebensburg i Austrijankom Anitom Vahter, po broju trijumfa u veleslalomu.

U plasmanu veleslaloma Šifrin poslije dvije pobjede ima maksimalnih 200 bodova, Vlhova je druga sa 110 bodova, a treća je Hektor sa 102 boda.

Amerikanka je preuzela vođstvo u generalnom poretku Svjetskog kupa od Italijanke Sofije Gođe, koja nije završila drugu vožnju. Šifrin ima 670 bodova, Godja 35 bodova manje, dok Vlhova na trećem mjestu ima 390 bodova.

Sjutra je u Kurševelu na programu nova veleslalomska trka.