Smailović amandmanom traži milion eura za rekonstrukciju puta Srđevac-Sušica

"Predviđenim Kapitalnim budžetom za ovaj projekat nisu izdvojena sredstva koja bi omogućila realizaciju ovog projekta. Stanovništvu ovog područja je neophodno obezbijediti bolje uslove za život", saopšteno je iz Bošnjačke stranke

4467 pregleda4 komentar(a)
Foto: Screenshot

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović zatražio je amandmanski povećanje iznosa za rekonstrukciju puta Srđevac-Sušica.

Riječ je o putnom pravcu koji je od izuzetne važnosti za veliki broj sela koja gravitiraju na području Bihora, u opštini Bijelo Polje.

Smailović je kroz amandman zatražio da se predviđeni iznos od 172.000 eura uveća na milion eura, da bi dio radova na prvoj fazi puta, za koju su ugovoreni radovi u iznosu od 2,4 miliona eura, što prije započeo, nakon sticanja svih uslova i završetka postupka eksproprijacije zemljišta.

“Ukupna dužina puta je 8,6 kilometara, a ugovoreni su radovi za I fazu u iznosu od 2.461.983 eura. U međuvremenu je izvršena eksproprijacija zemljišta za I fazu (Srđevac – Lozna). Ovaj put je dio strateškog plana opštine Bijelo Polje. Predviđenim Kapitalnim budžetom za ovaj projekat nisu izdvojena sredstva koja bi omogućila realizaciju ovog projekta. Stanovništvu ovog područja je neophodno obezbijediti bolje uslove za život", saopšteno je iz BS.

Iz te stranke su pojasnili da se na području Bihora nalazi veliki broj sela koja su idealna za bavljenje stočarstvom, ali da loša putna infrastruktura koči razvoj ovoga kraja i da je jedan od uzroka iseljavanja stanovništva iz tog kraja.

Dodaju i da je jedan od glavnih loklanih puteva koji povezuje većinu bihorskih sela u lošem stanju i da zahtijeva rekonstrukciju, te da je neophodno što prije započeti radove na I fazi.