U Nikšiću uhapšene četiri osobe zbog ulične prodaje kokaina i marihuane

"Lišeni su slobode R.B. (31), N.Z. (26), L.D.(28), J.Đ.(24) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", navodi se u saopštenju

11437 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija uhapsila je četiri osobe zbog ulične prodaje narkotika, saopšteno je iz Uprave policije.

Naveli su da je hapšenje obavljeno u sklopu sedmomjesečne planske aktivnosti "KVART 1", a u cilju suzbijanja ulične prodaje opojnih droga.

Policija je zvršila pretres stanova i kuća na više lokacija, a uhapšenima je oduzeta manja količina kokaina i marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje kao i osam putničkih motornih vozila.

"Lišeni su slobode R.B. (31), N.Z. (26), L.D.(28), J.Đ.(24) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Iz UP su saopštili da je utvrđeno da su R.B. i N.Z. u dužem vremenskom periodu vršili uličnu distribuciju kokaina, dok su L.D. i J.Đ. vršila distribuciju marihuane.

"Tokom višemjesečnih aktivnosti policijski službenici zaplijenili su više pvc pakovanja opojne droge kokain i marihuana kojom prilikom krivično su procesuirana dva lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok su prekršajno procesuirana tri lica zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga", piše u njihovom saopštenju.

Sve aktivnosti pripadnici policije su sprovodili u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a navode i da je tokom decembra procesuirano 11 osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.