Predstave, filmovi, izložbe, književne i muzičke večeri

Filmski program počinje sjutra i traje do sedmog novembra kada će biti prikazivani filmovi iranske produkcije

64 pregleda0 komentar(a)
KIC repertoar, Foto: KIC Budo Tomović
31.10.2017. 10:53h

Premijera predstave “Dobro veče, Montenegro” rediteljke Adriane Žolje Bošković održaće se u KIC-u “Budo Tomović” 20. novembra, najavljeno je u programu za predstojeći mjesec. KIC će predstaviti i aktuelne domaće dramske projekte počevši sa predstavom “Mlijeko u prahu” koja se održava šestog novembra, saopšteno je na jučerašnjoj press konferenciji.

Novembarski repertoar zvanično počinje sjutra izložbom najistaknutijeg savremenog iranskog minijaturiste Mahmuda Farščiana koja se organizuje u okviru “Dana iranske kulture u Crnoj Gori” u sklopu kojih će se 20. novembra predstaviti i članovi Nevladinog udruženja likovnih stvaralaca “Amfora” sa Cetinja.

Muzički program biće obilježen kroz ciklus “Mladi crnogorski kompozitori” čiji je cilj afirmacija mladih autora savremene muzike. Biće organizovano autorsko veče kompozitorke Slobodanke Bobane Dabović 15. novembra i dan kasnije kompozitorke Nine Perović.

U okviru informativno-edukativnog programa, ističu iz KIC-a, nastaviće sa “afirmacijom mladih književnih stvaralaca”. Izdanje knjige “S glavom u torbi” predstaviće u četvrtak autorka Jovana Bojović. U književni dio programa KIC-a su uvrštene i promocija knjige “Lirika kao sudbina” Mirjane Aleksandrove Rajković koja će se održati osmog novembra, promocija knjige “Globalni gospodin golbal” Zorana Poleksića 22. novembra i romana “Srebrna magla pada” Srđana Srdića 24. novembra. Svoje autorsko veče sa prijateljima prirediće i pjesnikinja Gordana Sarić 13. novembra.

Svjetski poznat klavirski duo “Pianotainment” koji čine Stefan Veh i Marsel Dorn nastupiće 11. novembra.

Filmski program počinje sjutra i traje do sedmog novembra kada će biti prikazivani filmovi iranske produkcije. Revija filmova posvećen američkom filmskom glumcu Dastinu Hofmanu počinje 13. i traje do 16. novembra, u okviru manifestacije “Druga sedmica italijanske kuhinje u svijetu” 21. novembra biće prikazan film “Bazilikata, od obale do obale”, a posljednja tri novembarska dana biće prikazivani izraelski filmovi.

Za većinu predstojećih programa ulaz je besplatan

“Povjerenje podgoričke publike i posjećenost naših brojnih kvalitetnih raznorodnih programa nije izostala ni u oktobru, pa sa zadovoljstvom ističemo da je KIC programe pratilo više od 5000 Podgoričana i njihovih gostiju”, istakli su iz KIC-a.

Najavljuju da je za većinu predstojećeg programa ulaz besplatan. Biletarnica radi od devet do 20 časova, a za rezervaciju je potrebno pozvati broj 020664237. Rezervacija karata važi tri dana.