Šesnaest vatrogasnih lampi za nikšićke vatrogasce

„Zahvaljujući ovoj donaciji po prvi put smo nabavili Streamlight Survivor vatrogasne lampe, koje su trenutno najkvalitetnije na tržišu i kompatibilne sa našom postojećom opremom. Koriste se za požare u zatvorenim prostorima, ali i u svim drugim situacijama kada je smanjena vidljivost“, kazao je komandir Službe zaštite, Slavko Tadić i dodao da će im lampe umnogome poboljšati rad na terenu

2469 pregleda4 komentar(a)
Nikšićki vatrogasci

Pivara „Trebjesa“ donirala je 16 specijalnih vatrogasnih lampi namijenjenih za profesionalne aktivnosti na intervencijama gašenja požara u zatvorenom prostoru Službi zaštite i spašavanja Nikšić.

„Zahvaljujući ovoj donaciji po prvi put smo nabavili Streamlight Survivor vatrogasne lampe, koje su trenutno najkvalitetnije na tržišu i kompatibilne sa našom postojećom opremom. Koriste se za požare u zatvorenim prostorima, ali i u svim drugim situacijama kada je smanjena vidljivost“, kazao je komandir Službe zaštite, Slavko Tadić i dodao da će im lampe umnogome poboljšati rad na terenu.

U Službi zaštite i spašavanja angažovano je 57 operativaca.

„U godini na izmaku imali smo veliki broj intervencija. Samo tokom 34 dana ljetnjih požara imali smo 350 intervencija na terenu, a tokom cijele godine tu su brojne tehničke intervencije, saobraćajne nesreće i slično“, kazao je Tadić.

Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari, kazala je da je suvišno govoriti o značaju Službe zaštite i spašavanja u svakoj lokalnoj zajednici.

„Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su tihi heroji svake zajednice, jer među prvima priskaču u pomoć u svim teškim situacijama. Zato smo željeli da i mi njima pomognemo, da imaju što bolju opremu koja će njihove intervencije učiniti efikasnijim i bezbjednijim“, kazala je Đordan prilikom uručenja donacije.