Uče djecu da pjesme obrađuju po sluhu

Radionice "Razigravanje" vodi psiholog Miloš Bulatović

172 pregleda0 komentar(a)
Razigravanje (novine), Foto: Udruženje Roditelji
30.10.2017. 20:17h

Udruženje “Roditelji” će tokom ove sedmice u Razvojnom centru organizovati tri besplatne radionice.

Razvojna radionica “Razigravanje”, tokom koje će posebna pažnja biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju jaslenom uzrastu, održaće se večeras u dva termina, u trajanju po 30 minuta.

“U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od jedne do dvije godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od dvije do tri godine”, saopšteno je iz Udruženja.

Cilj radionica, koje će voditi psiholog Miloš Bulatović, je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta, dok će roditelji dobiti konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom.

Druga radionica “Vrijeme je za muziciranje”, namijenjena djeci uzrasta od tri do šest godina, biće održana u srijedu od 19 sati.

“U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviraju na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić”, saopšteno je iz Udruženja. Radionica “Vježbajmo engleski”, koja se organizuje u saradnji sa Centrom za kreativno obrazovanje “Globe”, održaće se u petak od 19 sati.