Danijel Krejg dobio odlikovanje za izuzetan doprinos filmu

Mel B, svoj orden nije dobila za rad u muzici, već zbog dobrotvornog rada, a u polju sa ženama koje su žrtve porodičnog nasilja

1588 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Glumac Danijel Krejg, članica nekada popularne grupe Spice Girls Mel B i tekstopisac Berni Topen našli su se među umjetnicima koji su primili odlikovanja od kraljice Elizabete II, a koja se dodjeljuju svake Nove godine, prenosi Rolling Stone magazin.

Tako je Krejg dobio isto odlikovanje Sv. Mihaila i Sv. Džordž, kao i fiktivni lik Džejms Bond, kojeg je igrao u pet filmova "Quantum of Solace", "Skyfall", "Casino Royale", "Spectre" i posljednjem "No Time To Die".

Ovaj glumac orden je dobio za izuzetan doprinos filmu.

Topen je svoje odlikovanje dobio dvije godine nakon što je istu čast kraljica udijelila njegovom saradniku, muzičaru Eltonu Džonu.

Mel B, svoj orden nije dobila za rad u muzici, već zbog dobrotvornog rada, a u polju sa ženama koje su žrtve porodičnog nasilja.

Među ličnostima koje su ove Nove godine dobile orden, našli su se i glumica Vanesa Redgrejv, režiser i scenarista Pol Gringras, ali i bivši britanski premijer Toni Bler.