Jokić i Tomović obišli dežurne Domove zdravlja i Kovid centre: Rad se obavlja neometano

Apelovali su na građane da izbjegavaju okupljanja i poštuju epidemiološke mjere, jer je kako su kazali, klinička slika Omikron soja Kovid virusa blaža, njegova prenosivost je mnogo veća i pozvali ih da se vakcinišu

8525 pregleda6 komentar(a)
Foto: DZ Podgorica

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić i Glavna sestra ustanove Kristina Tomović, obišli su danas dežurne zdravstvene objekte u više naselja u Podgorici i saopštili da se obavlja neometano i u punom kapacitetu.

Oni su nakon obilaska dežurnih objekata u Bloku V, Novoj Varoši, Koniku, Tuzima i Zeti, kao i dva Kovid centra na Starom Aerodromu i u Tološima saopštili da je broj pacijenata na sezonskom nivou, dok je u Covid centrima osjetno povećana posjeta.

foto: DZ Podgorica

U Kovid centrima DZ Podgorica radi dodatno medicinsko osoblje, a dupliran je broj ljekara, tehničara i laboratorijskih tehničara, kako bi se čekanje na pregled i testiranje smanjilo.

"I pored uvećanog broja posjeta u Covid centrima i skoka zaraženih virusom, ono što pokazuje zdravstveno stanje pacijenata, za sada, jeste da Omikron soj Kovid virusa karakteriše blaža klinička slika, pa se i terapijska procedura prilagođava trenutku", saopšteno je iz DZ Podgorica.

foto: DZ Podgorica

Apelovali su na građane da izbjegavaju okupljanja i poštuju epidemiološke mjere, jer je kako su kazali, klinička slika Omikron soja Kovid virusa blaža, njegova prenosivost je mnogo veća i pozvali ih da se vakcinišu.

Jokić i Tomović su takođe obišli i specijalističku službu radiologije, koja za vrijeme praznika stoji na raspolaganju za potrebe Kovid pacijenata.