Zvuk koji asocira na 80-te

Crnogorska scena od danas je bogatija za još jedan sastav, duo "Izi Bejb” koji čine Ksenija Gaković i Nebojša Ćulafić poznatiji kao Džek Lupino

4901 pregleda3 komentar(a)
Foto: Mediatag

Crnogorska scena od danas je bogatija za još jedan sastav. Naime, duo “Izi Bejb” koji čine Ksenija Gaković i Nebojša Ćulafić poznatiji kao Džek Lupino predstavili su danas premijerno na portalu Vijesti svoju prvu pjesmu.

Numeru koja ima jednostavan naziv “Ne” potpisuju zajedno, a snimana je i stvarana u studiju Jack Lupina. Vokali su dodatno snimani u studiju ‘’Psychasso’’. Za finalni audio touch, mastering, se pobrinuo Predrag Ristić Meta, dok je za spot bio zadužen Stefan Jovčić i Teler Media.

Numera “Ne” podsjeća na 80-te, no do sada crnogorski izvođači nijesu snimali ovakve pjesme, pa će ovaj singl biti potpuno osvježenje na domaćoj sceni.

”Interesantno je da je retro kao pojam sve više popularan u svijetu. Samim tim i na Balkanu sve više možete čuti novi pop koji se bazira na zvukovima 80-ih. Duo ‘Izi Bejb’ asocira na 80-te, ali u suštini je samo flert, na neki neobičan način u našim pjesmama možete namirisati euro-dance i old school house. U suštini u Crnoj Gori, kao i ostalim zemljama bivše Jugoslavije, za svaki novitet treba malo vremena, ali smatramo da će ovakav zvuk brzo razviti sluh kod nas, a da će pop kako ga neki nazivaju totalno izumrijeti”, kaže u razgovoru za “Vijesti” ljepša polovina dua Izi Bejb Ksenija Gaković.

Iako im je stalo da budu uspješni i u svojoj zemlju, Ksenija i Nebojša trudiće se da se njihove pjesme čuju i u regionu.

”Generalno, bazu gradimo u Crnoj Gori, ali svaki ozbiljniji poduhvat podrazumijeva da našu muziku predstavimo cijelom govornom podučju, što znači da imamo u planu da nastupamo u cijelom regionu”, otkiva planova Ksenija, no ovo većini izvođača iz naše zemlje do sada nije pošlo za rukom, jer nijesu imali podršku velikih izdavačkih kuća iz regiona.

foto: Mediatag

”Zadatak je zapravo lak, ako se dovoljno potrudite i vaša muzika dopre do pravih ušiju. Nismo kucali do sada na velika vrata, što ne znači da bi odbili bilo kakvo jače izdavaštvo, ali za sada ćemo lansirati numere iz Budve sa zajedničkog kanala, različitih umjetnika istih interesovanja, koji je jedan od rijetkih koji će graditi muzički imidž naše zajednice”, ističe Gaković.

Mnogi muzičari uspješno grade karijere sa više projekata, pa Ćulafić ističe da je siguran da će publika jednako voljeti i ono što radi kao član dua “Izi Bejb”.

”Mislim da moje pojavljivanje u ovom projektu ne bi trebalo da zbuni nikoga, jer iza ovog dua stojim kao kompozitor i producent, za razliku od “Jack Lupino” gdje sam frontmen i idejni tvorac. Ksenija, ja i još kolega imamo želju da pored ekipe iz Stivi studia napravimo zajednicu na primorju gdje su dobrodošli svi ljubitelji i stvaraoci pop-a, funk-a, rock and roll-a... i td”, obećava Ćulafić.