Vozači u Nikšiću uklanjaju tablice da bi izbjegli kazne

”Veliki trud i napor je urađen i kada su u pitanju OSI, tako da danas lica sa invaliditetom mogu nesmetano da pronađu parking mjesto koje je za njih i predviđeno, pa su po osnovu zauzimanja parking mjesta namijenjenih OSI izdata 632 prekršajna naloga”, stoji u saopštenju za javnost

13216 pregleda20 komentar(a)
Parking u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka Komunalna policija očekuje da će uskoro dobiti specijalno vozilo “pauk” kako bi na kraj stala nepropisno parkiranim vozilima koja su sa stranim registarskim oznakama ili bez tablica.

”Vozači namjerno uklanjaju registarske oznake sa svojih vozila da bi izbjegli kazne i prekršajne naloge Komunalne policije. Svakodnevno u Nikšiću imamo veliki broj vozila i vozača koji učestvuju u saobraćaju sa stranim ili bez registarskih oznaka. Vjerovatno da veliki broj tih vozila nemaju osiguranje i nijesu registrovana”, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje načelnik Komunalne policija Novica Milović.

Sumirajući rezultate tokom prošle godine, Milović je kazao da su veoma zadovoljni učinjenim, pa su tako obavili 3.609 komunalnih nadzora, a reagovali su i po većem broju prijava od strane građana. Imali su, kako stoji u saopštenju, veliki broj uspješno sprovedenih akcija, a četiri se posebno ističu po postignutim rezultatima - “Trotoar”, “Kolovoz”, “Ugostitelj” i “Parking”.

”Sa akcijom ‘Trotoar’ započelli smo 10.novembra 2021. i trajala je do 29. decembra, mada se i nakon tog perioda nastavlja. Ista je dala odlične rezultate u prvih sedam dana preventivnog djelovanja, kada je izdato 600 pisanih upozorenja, dok je nakon toga izdato 180 prekršajnih naloga”, naveo je Milović.

Milovićfoto: Svetlana Mandić

Akcija “Trotoar”, kako je istakao, dala je značajne rezultate u podizanju svijesti saobraćajne kulture. Izdato je 2.948 prekršajnih naloga po pitanju zakona o bezbjednosti saobraćaja.

”Veliki trud i napor je urađen i kada su u pitanju OSI, tako da danas lica sa invaliditetom mogu nesmetano da pronađu parking mjesto koje je za njih i predviđeno, pa su po osnovu zauzimanja parking mjesta namijenjenih OSI izdata 632 prekršajna naloga”, stoji u saopštenju za javnost.

Akcija “ Ugostitelj” sprovođena je tokom cijele godine, a posebno u ljetnjem periodu i najviše se odnosila na poštovanje radnog vremena i emitovanja muzike i buke, a tokom prošle godine izdato je sedam prekršajnih naloga za nepoštovanje radnog vremena.

Zbog ometanja u radu službenika Komunalne policije, pokrenuta su tri prekršajna postupka koji su u proceduri pred sudom za prekršaje.

Prošle godine komunalni policajci izdali su dva prekršalna naloga za formiranje divljih deponija i veći broj naloga za uklanjanje deponija koje su formirane u užem i širem gradskom jezgru.

Kako se navodi u saopštenju, veliki dio obaveza sprovodili su u dijelu poštovanja mjera donešenih od strane Ministarstva zdravlja.