Počinje sa radom Kovid stanica u zdravstvenom objektu Donja Gorica

Iz podgoričkog Doma zdravlja su pojasnili da će Kovid stanica raditi svakim danom od 7 do 21 sat, a da će u njoj biti angažovana četiri ljekara u dvije smjene za ambulante preglede, kao i srazmjeran broj tehničara i laboratorijskih tehničara, te da će građani moći i da se testiraju na koronavirus

8094 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Kovid stanica za odrasle u zdravstvenom objektu Donja Gorica počeće danas sa radom od 14 sati, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

Pojasnili su da će Kovid stanica raditi svakim danom od 7 do 21 sat, a da će u njoj biti angažovana četiri ljekara u dvije smjene za ambulante preglede, kao i srazmjeran broj tehničara i laboratorijskih tehničara.

U ovoj Covid stanici će građani moći i da se testiraju na Kovid kao i da daju daju krv za laboratorijsku dijagnistiku.

Menadžment Doma zdravlja Podgorica, kako su istakli, se odlučio na ovakav potez zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Podgorici, velikog porasta broja novozaraženih i potrebe sugrađana za zdravstvenom njegom.

"Takođe, obavještavamo javnost da će sva terapija Covid pacijenata, propisana u Covid centru na Starom Aerodromu i Covid stanici u Donjoj Gorici, biti aplicirana u Muzičkom centru, koji je već u radnom procesu kao Dnevni centar za apliciranje Covid terapije", navodi se u saopštenju.

Iz podgoričkog Doma zdravlja su apelovali na građane da poštuju propisane epidemiološke mjere i da se suzdrže od javnih okupljanja.