Zlatni globus bez crvenog tepiha i slavnih ličnosti

Nakon kontroverzi vezanih za Zlatni globus, među kojima je i otkriće iz prošle godine da je svih 87 novinara koji su u žiriju bijelci, ova manifestacija doživjela je izmjene, ali će malo ko moći da im svjedoči

1041 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Ceremonija dodjele Zlatnih globusa, uprkos pandemiji zbog koje su otkazani ili odloženi brojni događaji, ipak će se održati, 9. januara, ali uz brojne restrikcije, pa će izostati i crveni tepih, prenose svjetski mediji.

Nakon kontroverzi vezanih za Zlatni globus, među kojima je i otkriće iz prošle godine da je svih 87 novinara koji su u žiriju bijelci, ova manifestacija doživjela je izmjene, ali će malo ko moći da im svjedoči.

Tako je ove godine asocijacija Hollywood Foreign Press primila dvadesetak novih članova od kojih je 29 odsto crnaca, a koji će odlučivati o dobitnicima nagrada.

Međutim, ceremonija će se održati bez crvenog tepiha za zvanice, neće biti prisutni mediji, a izostaće i voditelji, kao i slavne ličnosti.

Nešto malo prisutnih moraće da imaju negativan PCR test na covid, a pored maske sa sobom će morati da imaju i potvrdu o tri primljene vakcine.