Đoković opet uhapšen, Australijanci ga deportuju?

Novinarka Ksenija Pavlović-Mekatir je na Tviteru objavila da se čula sa Đokovićevim ocem, Srđanom, koji joj je rekao da je Nole uhapšen. To se interpretiralo kao da je ministar imigracija Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo, poništio vizu prvom teniseru svijeta i naložio njegovu deportaciju

63844 pregleda122 komentar(a)
Foto: Reuters

Članovi porodice Novaka Đokovića tvrde da je uhapšen i da će biti deportovan i nakon što je na sudu dobio državu Australiju.

Novinarka Ksenija Pavlović-Mekatir je na Tviteru objavila da se čula sa Đokovićevim ocem, Srđanom, koji joj je rekao da je Nole uhapšen.

To se interpretiralo kao da je ministar imigracija Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo, poništio vizu prvom teniseru svijeta i naložio njegovu deportaciju.

Australijski novinar Pol Sakal piše da protjerivanje ne mora automatski da znači i trogodišnju zabranu ulaska na najmanji kontinent i da bi naredne godine mogao da zaigra u Melburnu. Informaciju o navodnom hapšenju je iznio i Novakov brat Đorđe za TV Prvu.

„Sudija je donio pravu odluku na osnovu činjenica i nije postojao razlog za drugom sudskom odlukom, ali dobijamo informacije da je ministar unutrašnjih poslova iznad suda. Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, narod Australije je nesrećan, zaključani su od početka pandemije i definitivno je politika, sve vrijeme je to. Ono što mi možemo jeste da se svi angažujemo i po društvenim mrežama pustimo ovu vijest - Novaka opet hoće da zarobe i zatvore. To je posljednja informacija, trenutno se konsultujemo sa PR službama o sljedećim koracima. Sada sa advokatima u prostorijama gdje su bili tokom suđenja i trenutno gleda i razmišlja o opcijama. On je sada sa advokatima u prostorijama gdje su bili tokom suđenja i trenutno gleda i razmišlja o opcijama”, rekao je najmlađi od braće Đoković.

Porodica je tvrdila da je Đoković uhapšen i da će ga deportovati naslov