Žakelj: Nadam se da će ovakav pristup biti i u najvažnijim duelima

"Ponosan sam na to kako su igrači poslije svega što smo prošli u posljednje vrijeme reagovali i kakva im je bila energija", rekao je trener "studenata"

6946 pregleda1 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi

SC Derbi je bio blizu najveće pobjede u klupskoj istoriji, jer je bio više nego ravnopravan takmac Partizanu 39 minuta.

Vodio je osam razlike, imao na 105 sekundi do kraja otvoren šut za tri poena pri vođstvu 82:81, ali je na kraju poražen čak 10 razlike (93:83).

"Nadam se da će ovakav pristup biti na utakmicama koje su nam potrebne, protiv direktnih konkurenata. Ponosan sam na to kako su igrači poslije svega što smo prošli u posljednje vrijeme reagovali i kakva im je bila energija", rekao je trener Andrej Žakelj.

"Studenti" su se vratilio na teren nakon pauze, tokom koje su osam igrača i dva člana stručnog štaba bili zaraženi koronavirusom.

"Spremili smo utakmicu koliko je bilo moguće, kontrolisali smo veći dio susreta. Na kraju to što se desilo je malo umor, malo koncentracija i u velikoj mjeri kvalitet Partizana".

Osim trojke koju je u 39. minutu promašio Andrija Slavković, domaći mogu da žale i za situacijom u narednom napadu, kada nije suđen faul u duelu Kevina Pantera i Kenana Kamenjaša.

Gosti su ugrabili loptu i brzom trojkom Zeka Ledeja pobjegli na 86:82, čime je pitanje pobjednika praktično riješeno.

"Ne mogu to da komentarišem, znaju to Kamenjaš i sudija. To je bila bitna odluka, ali desilo se što se desilo. Moramo da analiziramo, da uzmemo dobre stvari sa ove utakmice i idemo dalje", dodao je Žakelj.