Marsijal o Rangniku: Nije rekao istinu

Navodno, Francuz je odbio da bude dio ekipe za gostovanje Aston Vili

7387 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

U Mančester junajtedu u ovom trenutku ima dvocifren broj igrača koji su tražili odlazak u januarskom prelaznom roku.

Din Henderson, Erik Baji, Doni van de Bek..., samo su neki od nezadovoljnih, a prvi koji je “digao glas” bio je Antoni Marsijal.

Francuz je još u decembru najavio da planira da ide negdje gdje će imati veću minutažu, u jednom trenutku je bio blizu prelaska u Sevilju, ali je nastavio problem oko detalja pozajmice. Zato je i dalje na "Old trafordu", ali je daleko od tima.

"Odbio je da bude u timu za meč sa Aston Vilom. Normalno bi konkurisao za tim, ali nije želio i to je razlog što nije otputovao s nama u Birmingem", rekao je menadžer "crvenih đavola" Ralf Rangnik.

Marsijal je to odmah demantovao:

"To nije tačno, nikada nisam odbio da igram za Mančester junajted. Ovdje sam sedam godina i nijednom nisam pokazao nepoštovanje ni prema kome u klubu i oko njega", poručio je Marsijal.

Marsijal nije bio starter u Premijer ligi još od 2. oktobra, a od 2. decembra i duela sa Arsenalom nije ni bio u sastavu.

Sada je trebalo da popuni broj rezervnih igrača (Junajted ih je u remiju protiv Aston Vile - 2:2 imao svega šestoricu), ali je po Rangnikovim riječima fudbaler to odbio...

Sevilja i Junajted su pregovarali danima, ali nepremostiva prepreka je bila Marsijalova plata. Sevilja, koja je igrača htjela na pozajmicu, bila je spremna da plati pola njegove zarade, što nije odgovaralo velikanu sa "Old traforda".

Do kraja januara ima dovoljno vremena da Marsijal ode iz kluba, ali nijedna ponuda u ovom trenutku nije dovoljno dobra. Pored Sevilje, žele ga i Barselona i Njukasl.

U Junajtedu je od 2015. godine i na 268 utakmica je postigao 79 golova.