Partizan ubjedljiv: Crno-bijeli stigli do osme pobjede, Hamburg bez šansi pred 5.000 navijača u Beogradu (VIDEO)

Crno-bijele je do pobjede vodio Matijas Lesor sa 22 poena, šest skokova, pet ukradenih lopti i jednom asistencijom, Zek Ledej je dodao 18 poena i osam skokova, dok je Kevin Panter postigao 15 poena

4985 pregleda2 komentar(a)
Duel Maksimilijana DiLea (Hamburg) i Kevina Pantera (Partizan), Foto: BETAPHOTO

Nakon što su se u prethodnom kolu Aba lige "provukli" protiv SC Derbija u Podgorici, košarkaši Partizana ubjedljivo su večeras u Beogradu pobijedili ekipu Hamburga sa 102:77 (34:14, 31:27, 20:12, 17:24) u utakmici desetog kola Grupe A Evrokupa.

Crno-bijele je do pobjede vodio Matijas Lesor sa 22 poena, šest skokova, pet ukradenih lopti i jednom asistencijom, Zek Ledej je dodao 18 poena i osam skokova, dok je Kevin Panter postigao 15 poena.

Balša Koprivica je utakmicu završio sa 13 poena, dok su Rodions Kuruc i Uroš Trifunović postigli po osam poena.

U timu Hamburga najefikasniji je bio Robin Kristen sa 20 poena, dok je Kejleb Homsli postigao 14.

Partizan je maksimalno ozbiljno i agresivno ušao u ovaj meč i praktično ga riješio poslije prve dionice.

Crno-bijeli su, predvođeni raspoloženim Panterom i Lesorom, vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti, nakon čega je razlika rasla do plus 21.

Poslije prvih deset minuta igre pred oko 5.000 navijača u dvorani "Aleksandar Nikolić", Partizan je imao 20 poena prednosti (34:14), da bi u drugoj četvrtini bez većih problema održavao razliku.

Tačku na sjajno prvo poluvrijeme izabranika Željka Obradovića stavio je Ledej trojkom za velikih 65:41 pred veliki odmor.

Popularni Žoc na večerašnjem mečufoto: BETAPHOTO

Crno-bijeli su u istom ritmu odigrali i drugih 20 minuta, tako da se pobjeda ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje, a razlika je rasla do maksimalnih plus 35.

Poslije deset odigranih utakmica, Partizan ima osam pobjeda i dva poraza, dok Hamburg ima skor 4/6.

Partizan će u narednom kolu Evrokupa gostovati Turk Telekomu, dok će Hamburg dočekati Huventud.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Obradović zahvalio navijačima na podršci "u teškim vremenima": Želim svima dobro zdravlje prije svega

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa odigrala dobar meč protiv Hamburga i posebno je zahvalio navijačima na podršci "u teškim vremenima".

"Odigrali smo veoma dobru utakmicu, kontrolisali smo je i moram da čestitam igračima na dobroj partiji", rekao je popularni Žoc na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Upitan šta trener može više da poželi, Obradović je istakao da utakmica traje 40 minuta, da treba da se igra ozbiljno i da uvijek mora da postoji želja da se igra od prve do posljednje sekunde.

"Svako mora da koristi svoje vrijeme na parketu. Mogu da budem zadovoljan kad se pogleda minutaža, niko nije igrao više od 23 minuta. Imamo utakmicu protiv Mege (u ABA ligi) za manje od 48 sati, tako da je važan i taj segment, da smo vodili računa o zamoru igrača", rekao je Obradović.

"Ovi koji su počeli utakmicu su igrali izvanredno, ostali su takođe dali maksimum... Neke stvari koje pričamo između nas će biti između nas. Uvijek, u svakoj utakmici, ima i dobrih i loših stvari tako da ćemo o svemu tome razgovarati", dodao je on.

Utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić" je pratilo oko 5.000 navijača i Obradović im je zahvalio na "fantastičnoj atmosferi".

"U ovim veoma teškim vremenima, sa ovolikim brojem zaraženih, da dođu i da pomognu timu to je zaista fascinantno... Volio bih da je ovo normalno vrijeme pa da ih pozovem da dođu u četvrtak, ali ne mogu to da radim zato što želim svima dobro zdravlje prije svega. Ko god je zdrav i može, neka dođe, dobrodošao je", rekao je Obradović.

"Još jednom, fenomenalno navijanje, hvala im mnogo. U ovakvoj atmosferi normalno da kod igrača postoji dodatni motiv", dodao je trener crno-bijelih.

Obradović je naveo i da će tim koji je večeras igrao nastupiti i protiv Mege u četvrtak.

"Rade (Zagorac) tek treba da ide na kontrolu, mislim baš u četvrtak. On sigurno neće biti u timu. Testiraćemo ponovo (Dušana) Miletića, vidjećemo u kakvoj je on situaciji. Večeras nije igrao (Nemanja) Dangubić zato što je imao jedan i po trening, kad uđe u ritam dobiće priliku", rekao je Obradović.

Huventud siguran protiv Trenta, Lijetkabelis bolji od Slaska

Košarkaši Huventuda pobijedili su večeras na svom terenu Trento sa 82:65 (24:11, 19:13, 13:24, 26:17), u 10. kolu Grupe A Evrokupa u kojoj je i Partizan.

Najbolji kod Huventuda bio je Vladimir Brodžijanski sa 21 poenom i četiri skoka. Pratili su ga Brendon Pol sa 14 i Ante Tomić sa 10 poena.

Kod Trenta bolji od ostalih bili su Džonatan Vilijams sa 15 i Kameron Rejnolds i Diego Flaćadori sa po 11 poena.

Huventud je zabilježio osam pobjeda i dva poraza i nalazi se na diobi prvog mjesta sa Partizanom. Trento je na posljednjem 10. mjestu sa jednom pobjedom i devet poraza.

U narednom kolu, Huventud će gostovati Hamburgu, dok će Trento dočekati Andoru.

Ranije danas, u istoj grupi, Lijetkabelis je kao domaćin pobijedio Slask sa 88:65 (29:19, 21:19, 17:9, 21:18).

Lijektabelis je šesti sa skorom od po pet pobjeda i poraza, dok je Slask deveti sa jednom pobjedom i devet poraza.