NVO Ekvivalent u petak organizuje edukativnu radionicu u Baru

Tema radionice je "Reforma sistema procjene invaliditeta/utvrđivanja invalidnosti u cilju jednakog, pravednijeg i lakšeg pristupa zagarantovanim pravima, materijalnim davanjima i uslugama za osobe sa invaliditetom"

1234 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija (NVO) Ekvivalent saopštila je da sjutra (petak 21. januar) u Baru organizuje sedmu od osam planiranih edukativnih radionica.

Oni su kazali da radionicu organizuju u okviru realizacije projekta "Turn on, this is important for you!", koji je podržan kroz projekat "Reforma nacionalnog sistema procjene invaliditeta" koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP, u saradnji sa organizacijama civilnog društva koje predstavljaju osobe sa invaliditetom, nadležnim ministarstvima i državnim institucijama.

"Radionicu će voditi trener Dragan Tepavčević, diplomirani socijalni radnik i Marica Stijepović diplomirana psihološkinja. Tema radionice je "Reforma sistema procjene invaliditeta/utvrđivanja invalidnosti u cilju jednakog, pravednijeg i lakšeg pristupa zagarantovanim pravima, materijalnim davanjima i uslugama za osobe sa invaliditetom"", ističe se u saopštenju NVO Ekvivalent.

Oni su pozvali sve zainteresovane osobe sa invaliditetom, roditelje i staratelje osoba sa invaliditetom i predstavnike nevladinih organizacija za zaštitu prava osoba sa invaliditetom sa područja opštine Bar da se prijave za učešće na ovoj edukativnoj radionici.

"Radionica će biti održana, dana 21.01.2022. sa početkom u 10 časova, u hotelu "Princess". Zainteresovani kandidati za učešće na edukativnoj radionici, se mogu prijaviti putem mejl adrese nvoekvivalent@gmail.com , najkasnije do 20.01.2022. do 16h, zbog ograničenog broja učesnika", zaključuje se u saopštenju.