Zverev: Prikazanom igrom ne zaslužujem da budem broj jedan

Nadala nije iznenadio poraz Zvereva, ali jeste ubjedljiv rezultat u korist Šapovalova

12133 pregleda5 komentar(a)
Daleko do broja jedan, Foto: REUTERS

Treći nosilac Ozi opena, Njemac Aleksandar Zverev nakon poraza u tri seta od 14. kosturaša, Kanađanian Denisa Šapovalova, izgubio je šanse da se nakon prvog grend slema 31. janura nađe na poziciji broj jedan svjetskog tenisa.

Nakon što je Australija spriječila Novaka Đokovića da brani trofej, postalo je jasno da Zverev, ali i Rus Danil Medvedev imaju šansu da preteknu Srbina na ATP listi i preuzmu lidersku poziciju.

Zverev nije uspio.

"Još od Vimbldona nisam odigrao tako loš meč. Igrao sam očajno. Ne želim time da umanjim pobjedu Šapovalovu, koji je naprdovao i odigrao sjajno. No, razočaran sam. Došao sam sa ciljem da osvojim turnir i budem broj jedan, ali sa ovako lošom igrom to ne azslužujem. Glupo je da u ovom trenutku pričam i o napadu na prvo mjesto u budućnosti", naglasio je Zverev.

On tradicionalno loše na grend slem turnirima igra protiv odličnih tenisera i doživio je 15. poraz od 19 mečeva sa igračima iz top 20 na ATP listi.

A Šapovalov je igrao očajno protiv igrača iz top 5, do danas. Kanađanin je posljednji put dobio igrača iz top 5 na Mastersu u Montrealu, kada je dobio Rafaela Nadala. Baš će mu Nadal biti rival u četvrtfinalu. U međuvremenu je Šapovalov izgubi 14 mečeva od najboljih igrača svijeta.

"Tradicioanlno dobro igram u Australiji i na početku sezone. Niakda nisam imao sreće u žrijebom, nisam ni sada ali sam uspio. Odlično sam se osjećao i odigrao, i to u meču koji sam najmanje očekivao da ću dobioti u tri seta. No, dobro je da napokon i ja dobijem meč za manje od tri sata", naglasio je Šapovalov.

A Nadala nije iznadio poraz Zvereva.

"Po meni je to bio meč na klackalici. Savršeno dobro zunam koliko može Šapovalov kada je u formi i uđe u ritam. Nisam stvarno očekivao da će dobiti u tri seta, ali još kao 18-godišnjaku, kada me je dobio u odlučujućem taj-breku Montreala, naglasio sam da ukoliko nastavi da napreduje, može i do nekoiko titula na grend slem turnirima. Neke udarce je plasirao nevjerovatrno dobro", rekao je Nadal.