ASK: Maraš, Jelušić i Klica prekršili zakon

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom je propisana novačana kazna od 500 do 2.000 eura

16685 pregleda11 komentar(a)
Maraš, Foto: Boris Pejović
25.01.2022. 14:36h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je bivša direktorica "Plantaža" Verica Maraš prekršila Zakon o sprečavanju korupcije.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u imovinskom dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom je propisana novačana kazna od 500 do 2.000 eura.

Maraš je prijavila manje prihode u iznosu od preko 25.000 eura.

Ona je kazala ASK da je to rezultat isplate naknada za minuli rad, a dio se odnosi i na isplatu bonova za Novu godinu na koje su naknadno obračunati poreze i doprinose.

Agencija je takođe utvrdila da je ona prekršila Zakon jer je u roku kraćem od dvije godine zasnovala radni odnos u istom preduzeću, a poslije odlaska sa mjesta direktorice.

ASK je utvrdila i da je bivši direktor Morskog dobra Predrag Jelušić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Jelušićfoto: Morsko dobro

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom je propisana novačana kazna od 500 do 2.000 eura.

Agencija je utvrdila da on posljednjh godina nije prijavio svoje i prihode članova porodice vrijednosti preko 50.000 eura, kao i više kredita.

Jelušić se nije izjašnjavao na rezultate istražnog postupka Agencije.

ASK je takođe utvrdila da bivši direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica nije prijavio više hiljada eura prihoda, akcije ali ni članstvo u odboru direktora Market brokera.

Klicafoto: Zoran Đurić

Utvrđeno je i da tadašnji direktor NPCG nije mogao biti u Odboru direktora.

Ni on se nije izjašnjavao na navode Agencije.