Demokrate: Netačno da je jedino URA od početka podržala "Evropa sad", Đurovića demantovao i Milatović

"I više od pola godine crnogorska javnost sluša kako se hvale i kako od URA pokušavaju napraviti ono što ona nije, očajnički pokušavajući da zasluge za pobjedu nad bivšim režimom pripišu samo sebi"

5188 pregleda25 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović, "arogantno i neistinito, kako je to svojstveno ovoj maloj grupaciji preambicioznih pojedinaca", tvrdi da je jedino ta partija od starta podržavala projekat ekonomskih reformi.

"Koliko je to istinito, cijela Crna Gora je imala priliku da čuje u emisiji Akcenti na RTCG kako ga demantuje ministar Jakov Milatović, jasno i glasno rekavši da su "Evropu sad" podržavale i Demokrate, kao i tvrdnju minstra koji jasno kaže da je aktuelna Vlada od početka imala snažnu i iskrenu podršku Demokrata. Ali, to ne smeta Đuroviću da silom na sramotu nastavi da širi neistine. Naglasićemo razliku u podržavanju; Demokrate i dalje stoje i podržavaju reforme i "Evropu sad" jer je na korist građanima Crne Gore, dok Đurović sa interesnom grupacijom zvanom "URA" prekraja izbornu volju, i pravi paktove sa onima koji su glasali protiv budžeta, veće minimalne zarade, protiv većih plata za sve zaposlene, protiv većih penzija, protiv dječijih dodataka, protiv besplatnih udžbenika...", navodi se u saopštenju Demokrata

Dodaju da Đuroviću "demanti od Milatovića, koji je kreirao plan "Evropa sad", nisu dovoljan razlog da treba da se zaustavi u lažima, jer je u njima uhvaćen, svjedoči i njegova nova izjava u kojoj sem ponavljanja laži ponavlja i URA mantru "bez nas ništa ne postoji"".

"I više od pola godine crnogorska javnost sluša kako se hvale i kako od URA pokušavaju napraviti ono što ona nije, očajnički pokušavajući da zasluge za pobjedu nad bivšim režimom pripišu samo sebi. A šta je sa građanima koji su bili borci protiv tog režima, i u onom periodu, kad je Pajović izdao? Koje zasluge imaju oni građani koje je bivši režim pritiskao, tukao, hapsio, prisluškivao, otpuštao? Isti onaj režim sa kojim Đurović i URA sada spremaju neviđenu i normalnom čovjeku nepojmljivu izdaju. Svaki građanin Crne Gore danas treba da se zamisli i zapita: ako su spremni da ovako javno drsko lažu i da budu demantovani pred cijelom javnošću, na šta su spremni, čime se bave i kakva su iznenađenja pripremili Crnoj Gori u onim sferama djelovanja i dogovora koje se odvijaju daleko od očiju javnosti. Sve su vas slagali i otišli sa onima koji imaju zadatak da plate vrate na staro, a pare strpaju u svoje džepove", zaključuje se u saopštenju Demokrata.