Montela: Hoću požar na terenu

„Suso je najtalentovaniji igrač kojeg sam trenirao i imamo ogromno povjerenja u njega”, rekao je Montela

0 komentar(a)
Vinćenco Montela, Foto: Reuters
27.10.2017. 15:29h

Milan je pobjedom na gostovanju Kjevu (4:1) prekinuo seriju slabih rezultata, a Vinćenco Montela „kupio” vrijeme na klupi „rosonera”.

Otkaz mu već neko vrijeme lebdi nad glavom, a te priče bi mogle da ponove i sjutra, jer sedmostruki prvak Evrope u derbiju 11. kola Serije A dočekuje Juventus.

Montela se nada da je u Veroni počeo uspon Milana koji bi mogao da se nastavi u derbiju i da to bude prekretnica za „rosonere”.

„Sjutra je ključni meč. U Veroni je zaiskrila vatra, a sjutra hoću da vidim pravi požar. Ovaj tim ima kvalitet i vidim da raste. Hajde da ih pobijedimo. Oba tima uvijek idu na pobjedu, tako će biti i ovog puta. Ovaj meč može da bude tačka preokreta za cijelu sezonu. Može da nas podigne u svim aspektima”.

Aeroplanino smatra da je njegov tim autsajder.

„Potrebna nam je savršena partija plus malo sreće jer je Juventus kompletna ekipa. Sjajan je tim i imam veliko poštovanje prema njemu. Na papiru je nepobjediv, jer je šestostuki uzastopni šampion. Ali, derbi je uvijek posebna priča. Imamo šansu da igramo našu igru i fudbaleri jedva čekaju da meč počne”.

Derbi će proći bez igrača koji je mogao da ga obilježi - Leonarda Bonućija. Kapiten Milana je suspendovan za prvi duel protiv doskorašnjeg kluba.

Milanovi navijači, ali i trener, uzdaju se u španskog ofanzivca Susa koji je u Veroni odigrao simultanku.

„Prošlu sezonu je završio povrijeđen i nismo mogli da računamo na njega u većem dijelu priprema. Zato je kasnio za ostalima, ali je sada ušao u pravu formu. On je najtalentovaniji igrač kojeg sam trenirao i imamo ogromno povjerenja u njega”.

Montelu bi eventualni poraz od Juventusa mogao da ga košta posla, jer se pominje da mogu da ga zamijene Valteri Macari, Žorž Žezus ili Paulo Souza.

„Nikada me nisu pogađali natpisi u medijima. Imao sam neke kamenčiće u cipelama, ali srećom pa nosim udobne cipele i osjećam se dobro u njima. Znam šta u upravi kluba misle o meni”.