Kendrik Peri sletio u Podgoricu: Vjerujem da ćemo napraviti dobru hemiju na terenu

“Čekao sam nekoliko dana da se riješe sve stvari u Atini, malo sam umoran, ali stigao sam i spreman sam da počnem da radim”, kazao je Peri.

10635 pregleda13 komentar(a)
Foto: Printscreen

Kendrik Peri je sletio u Podgoricu – američki bek je spreman je da se priključi novim saigračima i obuče dres Budućnost Volija.

Peri je, pomalo neočekivano, pojačao podgoričke “plave”, a stigao je sa najveće scene, iz Panatinaikosa i Evrolige.

“Čekao sam nekoliko dana da se riješe sve stvari u Atini, malo sam umoran, ali stigao sam i spreman sam da počnem da radim”, kazao je Peri.

Novajlija je u Budućnosti, ali ne i u ABA ligi – njegova ozbiljnija evropska priča je počela baš u eks-Ju takmičenju, u dresu makedonskih Karpoš Sokola, još prije skoro šest godina.

Igrao je i za Cedevita Olimpiju, kao i za Megu, ima iskustvo iz Mađarske, Rusije i Francuske.

“Ovo je takmičarska liga, sa mnogo talentovanih igrača. U ovoj ligi sam počeo da razumijem evropsku košarku i koliko je ovdje snažna košarkaška kultura. Poznajem ABA ligu, to je i jedan od razloga što sam došao u Budućnost”, kazao je 29-godišnjak sa Floride.

Zna kako je igrati protiv Budućnosti...

“Znam da uz Budućnost idu i navijači. Radujem se što sam sada na njihovoj strani. Znam da da postoje kovid-protokoli, a nadam se da ću ih brzo vidjeti na terenu”, rekao je Peri.

U Podgorici će sresti poznata lica – Džastina Kobsa i Vilija Rida.

"Znamo se dugo, sa Džastinom sam vodio borbe na terenu, sa Vilijem radio zajedno tokom ljeta. Vjerujem da ćemo napraviti dobru hemiju na terenu”, rekao je Peri.