Dabanović u Grčkoj "brusi formu" pred nastavak evropske sezone

Nije prvi put da crnogorske sudije - konkrentno Dabanović, "pripomažu" Grcima i sude najdramatičnije i najteže mečeve tamošnjeg šampionata.

6000 pregleda4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Dok čeka nastavak sezone u Telekom 1. CFL, ali i - još bliže, nastavak evropskih klupskih takmičenja, najbolji crnogorski arbitar Nikola Dabanović "brusiće formu" u Grčkoj.

Nije prvi put da crnogorske sudije - konkrentno Dabanović, sa svojim timom, "pripomažu" Grcima i sude najdramatičnije i najteže mečeve tamošnjeg šampionata.

Dabanović je sa svojim pomoćnicima, Milutinom Đukićem i Vladanom Todorovićem, trebalo da sudi veliki derbi između PAOK-a i AEK-a u Kupu, ali je meč odložen zbog snijega.

Umjesto toga, crnogorski fudbalski tim sjutra će biti na centru u sudaru Jonikosa i Atromitosa u Atini - u pitanju je direktan sudar ekipa koje se grčevito bore za opstanak.

Dabanović je u martu i aprilu prošle godine vodio mečeve "visokog rizika" PAOK - AEK i Olimpijakos - AEK u plej-ofu grčke Superlige.

Kraj januara i početak februara biće vrlo intenzivni za podgoričkog arbitra, jer će po prvi put prisustvovati zimskom seminaru iz Uefine elitne grupe sudija.

Uskoro će debitovati i u Ligi šampiona - jedinom klupskom takmičenju Uefe u kojem se još nije oprobao.