Crnogorski simfonijski orkestar na otvorenom

Inicijativa je pokrenuta od strane KC, a realizovaće se u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore sa kojima su, ističu, potpisali ugovor o saradnji

134 pregleda1 komentar(a)
Crnogorski simfonijski orkestar, Foto: Muzickicentar.com
27.10.2017. 11:43h

Kulturni centar “Nikola Đurković” će tokom sljedeće godine prirediti dva velika koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra u Kotoru, saopšteno je iz te institucije.

“Vođeni željom da građanima Kotora priredimo poseban doživljaj klasične muzike, odlučili smo da upriličimo koncerte Crnogorskog simfonijskog orkestra u punom sastavu. Nedovoljna veličina glavne scene, da primi orkestar u punom sastavu, usmjerila je koncerte ka trgovima što će, vjerujemo, ova dva nastupa učiniti glamuroznijim”, najavljuju iz kotorskog Kulturnog centra.

Koncerti će se održati na otvorenom, a osim ideje, za to je zaslužna ljepota i prostor kotorskih trgova.

“Bogato arhitektonsko nasljeđe odredilo je kotorske trgove za najljepše i najautentičnije umjetničke pozornice, dok je izraženi osjećaj domaće publike prema kvalitetnom muziciranju potvrdio naše opredjeljenje da razvijamo i ovaj segment djelovanja”, kažu organizatori.

Inicijativa je pokrenuta od strane KC, a realizovaće se u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore sa kojima su, ističu, potpisali ugovor o saradnji.

“JU Kulturni centar “Nikola Đurković” će i u budućnosti stvarati nova partnerstva i realizovati nove projekte kojima ćemo i druge umjetničke segmente učiniti što kvalitetnijim i učestalijim”, zaključili su oni.