Krapović o odbacivanje prijava protiv Kuljače i Lazovića: Pravilo kada su u pitanju "budvanski slučajevi"

"Krivična prijava koju sam podnio protiv bivših rukovodilaca u opštini Budva, Uprave za nekretnine i još jednog broja lica ima svoje utemeljenje u dokazima koje smo tom prilikom dostavili"

18675 pregleda15 komentar(a)
Krapović, Foto: Screenshot

Bivši gradinačelnik Budve Dragan Krapović kazao je da odluka Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da odbaci krivičnu prijavu protiv nekadašnjih rukovodilaca Opštine Budva, indikativna, te da je to postalo pravilo kada su u pitanju "budvanski slučajevi".

Specijalno državno tužalaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Opštine Budva, pokojnog Rajka Kuljače, nekadašnjeg šefa parlamenat Bora Lazovića i njegovog brata Jova, da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom prodaje atraktivne opštinske parcele od 4.484 kvadrata, nedaleko od Staroga grada.

Povezani članci

31. Januar 2022.

Kuljača i Lazovići nijesu oštetili Budvu

"Krivična prijava koju sam podnio protiv bivših rukovodilaca u opštini Budva, Uprave za nekretnine i još jednog broja lica ima svoje utemeljenje u dokazima koje smo tom prilikom dostavili. Podsjećam da smo tom prilikom prijavu sa kompletnom dokumentacijom postavili na sajt opštine Budva. Prijava koja je predata je praktično napisana optužnica i nije bilo protrebno puno da bi ista bila procesuirana prema sudu. Zašto se to nije desilo, zašto je izviđaj trajao punih pet godina, da bi na kraju bila volšebno odbačena, pitanja su koja i dalje traže odgovore, međutim nije na meni da ih postavim već na onome koji u ovom trenutku zastupa građane Budve, dakle rukovodstvu opštine", naveo je Krapović.

Ističe da dok je bio na čelu Opštine Budva, nekoliko puta je dopisima i urgencijama tražio od vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića objašnjenja šta se dešava sa pomenutom prijavom.

"Isto je uradio i predsjednik SO (Skupština opštine) Budva Krsto Radović. Odgovore nismo dobili osim šturog objašnjena da se i dalje postupa po njoj i da je trenutno u fazi izviđaja. Odbacivanje krivične prijave u konkretnom slučaju ne može biti rezultat objektivno i profesionalno sprovedenog istražnog postupka, a indikativno je da je takvo postupanje tužilaštva postalo pravilo kada su u pitanju mnogi "budvanski slučajevi" kojima je građanima i budžetu nanijeta šteta u višemilionskim iznosima. Po mom skromnom mišljenju postupanje tužilaštva u ovom slučaju, kao i u mnogim drugim slučajevima vezanim za Budvu, nalaže da pitanja postavlja ne samo aktuelno rukovodstvo opštine Budva, već i Tužilački savjet u skladu sa svojim nadležnostima", zaključio je Krapović.