Džikić: Da budemo iskreni - nema mnogo ekipa koje mogu da pobijede u Bolonji

"I mi smo imali i imamo ogromne problema sa sastavom tima, povredama i problemima koji nas prate od početka priprema. Od novembra mjeseca smo imali svega nekoliko treninga na kojima smo mogli da radimo pet na pet“, podsjetio je Džikić

5192 pregleda4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija ostvarili su sinoć veliku pobjedu na parketu prvog favorita za trofej Evrokupa.

Savladali su Virtus 68:62, učvrstili pozicije u gornjem dijelu grupe B, sa velikim šansama da makar u osmini finala imaju prednost domaćeg terena.

„Virtus je imao velikih problema sa sastavom tima. Nisu igrali Miloš Teodosić, Belineli i Harvi, ali budimo iskreni, nema mnogo timova koji su sposobni da slave u Bolonji, bez obzira na probleme koje je ekipa Virtusa imala“, efektno je prokomentarisao Aleksandar Džikić, trener podgoričkih plavih.

Budućnost je probleme imala u prethodnom periodu, ekipa je bila desetkovana povredama i koronavirusom, a pauza u radu utiče na takmičarski potencijal.

"I mi smo imali i imamo ogromne problema sa sastavom tima, povredama i problemima koji nas prate od početka priprema. Od novembra mjeseca smo imali svega nekoliko treninga na kojima smo mogli da radimo pet na pet“, podsjetio je Džikić.

Budućnost je u Bolonji vodila tokom cijelog meča, domaćin konstantno prijetio:

„Nismo imali željeni kontinuitet, ali su volja, želja i energija bili na visokom nivou. Uspijevali smo da steknemo prednost, ali je Virtus pronalazio način da se vrati u meč. U neizvjesnoj završnici smo imali više snage i koncentracije. Iskreno, zadovoljan sam jer smo ostvarili veliku pobjedu", kazao je Džikić.