Federer: Još ne mogu da trčim, ide sporo, ali ipak ide naprijed

U razgovoru sa zvanični sajt jednog od njegovih sponzora doveo je u pitanje i nastup na svom omiljenom turniru - Vimbldonu, na kome je posljednji put i bio na terenu, prošle godine, kada je izgubio u četvrtfinalu od Huberta Hurkača

6454 pregleda5 komentar(a)
Foto: REUTERS

"Slučaj Đoković - Australija", pa pobjeda Rafe Nadala u Melburnu i njegov 21. Grend slem, bile su teniske i sportske teme o kojima je pričao cijeli svijet.

Za to vrijeme, legenda ovog sporta, jedan od trojice najvećih, daleko od centra pažnje pokušava da se vrati.

Rodžer Federer se oporavlja od treće operacije desnog koljena, a bliži se i 41. rođendanu.

On je još u novembru kazao da se ne treba nadati da će se takmičiti prije ljeta ove godine.

U razgovoru sa zvanični sajt jednog od njegovih sponzora doveo je u pitanje i nastup na svom omiljenom turniru - Vimbldonu, na kome je posljednji put i bio na terenu, prošle godine, kada je izgubio u četvrtfinalu od Huberta Hurkača.

Izvjesno je da neće igrati Rolan Garos i turnire koji prethode Grend slemu u Londonu.

"Sljedećih nekoliko mjeseci biće veoma važni za mene. Mislim da ću u aprilu imati mnogo bolju ideju, znaću u kakvom je stanju moje tijelo", objasnio je tokom intervjua sa jednim od svojih sponzora "Credit Suisse".

Švajcarac je objasnio da je još daleko od toga da bude aktivan na terenu.

"Još ne mogu da trčim. Ne mogu naglo da krenem ili da stanem. Nadam se da ću moći za nekoliko nedjelja i onda ćemo vidjeti kako će tijelo reagovati".

Međutim, njegova odlučnost da zaigra u 2022. nije smanjena.

"Veoma sam motivisan, nastavljam sa radom u sali i teretani. Radim koliko je dozvoljeno. Čak i ako sve ide sporo, ipak ide naprijed. Volio bih da radim i treniram više, ali doktori mi ne dozvoljavaju", naveo je Federer, osvajač 20. Grend slemova.

On je od 2020. godine odigrao samo 13 mečeva.