Drakić: Slovenačke investicije dobrodošle, naročito u proizvodnji

"Ambasador Presker je ukazao na mogućnost intenzivnije saradnje Privredne komore Crne Gore sa Slovenačkim poslovnim klubom koji okuplja najznačajnije kompanije iz te države u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju PKCG

1671 pregleda1 komentar(a)
Foto: PKCG

Digitalizacija, energetika i zaštita životne sredine su oblasti u kojima se može intenzivirati ekonomska saradnja između Crne Gore i Slovenije.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednice Privredne komore Crne Gore (PKCG) Nine Drakić sa ambasadorom Slovenije Gregorom Preskerom.

"U Crnu Goru su dobrodošle investicije iz Slovenije, naročito u proizvodne sektore", kazala je Drakić.

Prema njenim riječima, Privredna komora u narednom periodu digitalizovaće svoje usluge i biti snažna podrška u procesu digitalne transformacije crnogorske ekonomije. Kazala je i da slovenačka iskustva u ovom procesu mogu biti veoma korisna.

"Privredna saradnja Crne Gore i Slovenije je na kvalitetnom nivou, ali uvijek može bolje", kazao je Presker, podsjećajući da su u Crnoj Gori prisutne važne slovenačke kompanije.

Presker smatra i da treba snažiti svijest o crnogorskom tržištu koje nije malo već koje, zahvaljujući turizmu, obuhvata više od dva miliona ljudi.

"Sagovornici su se saglasili da je potrebno organizovati susrete poslovnih delegacija dvije države, čim to dozvole pandemijske okolnosti. Ambasador Presker je ukazao na mogućnost intenzivnije saradnje Privredne komore Crne Gore sa Slovenačkim poslovnim klubom koji okuplja najznačajnije kompanije iz te države u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju PKCG.

Presker je istakao da je potrebno valorizovati potencijale za zimski turizam na sjeveru Crne Gore, ocijenivši da tome može značajno doprinijeti sve popularniji avanturstički turizam koji u Sloveniji daje odlične rezultate.

U radu sastanka učestvovali su i direktor Sektora za međunarodnu saradnju Željko Baltić i ministarka-savjetnica za ekonomska pitanja u Ambasadi Petra Gradišek.