URA Budva: Potpuno prirodna koalicija Demokrata i DF-a, korespondencija programskih i ideoloških načela

"Dakle, iako rijetko da Demokrate imaju svoj stav po bilo kom pitanju uspjeli su iz drugog puta ipak da ga saopšte"

8783 pregleda17 komentar(a)
Budvanska URA, Foto: URA

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA saopštio je da je potpuno prirodna koalicija u Budvi između Demokrata i Demokratskog Fronta (DF) jer im korespondiraju programska i ideološka načela.

“Iako su budvanske Demokrate juče bile protiv a danas su za koaliciju sa DF mi pozdravljamo njihovu odluku da naprave postizbornu koaliciju sa DF u Budvi što smo im i prije dva dana predložili, a sve u cilju urgentnog uspostavljanja funkcionalnog sistema lokalne samouprave i posebnog fokusa na pripremi turisticke sezone. Dakle, iako rijetko da Demokrate imaju svoj stav po bilo kom pitanju uspjeli su iz drugog puta ipak da ga saopšte. Mi u GP URA Budva pozdravljamo tu potpuno prirodnu koaliciju, imajući u vidu njihova programska i ideološka načela koja u potpunosti korespondiraju sa DF. Jučerašnje saopštenje je bilo jako zbunjujuće za građane Budve, a posebno Petrovca jer se upravo prije dvije noći u Petrovcu organizovala zajednička večera kojoj su prisustvovali dva predsjednika Skupštine i Opštine što su građani ocijenili najavom formiranja koalicije Demokrate -DF i uspostavljanja budvanske vlasti", poručili su iz budvanske URE.

Iz GP URA pozdravljaju svaku vrstu susreta koja ima za cilj dogovor o uspostavljanju konačno funkcionalne vlasti, nakon godinu i po dana od izbora.

"Nažalost ostala je nedosljednost u preuzimanju odgovornosti i podnošenju ostavki, što je prvi ispit javne odgovornosti predstavnika vlasti. O tome će svakako suditi građani, odveć naviknuti na populizam i politikanstvo najniže vrste”, zaključuju iz URE.