Žakelj: Pravi pristup i vjerovatno najbolja odbrambena partija u sezoni

"Studenti" ubjedljivi - 83:62

5344 pregleda0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi

Trener SC Derbija Andrej Žakelj je samo mogao da čestita ekipi nakon velike pobjede, osme u sezoni u Admiralbet ABA ligi.

Podgoričani su u odloženom meču 14. kola regionalnog takmičenja lako savladali Megu u "Morači" - bilo je 83:62.

"Bila je bitna utakmica za nas - i za samopouzdanje i za tabelu. Pristup je bio sjajan, kada je zalaganje ovakvo, uz odbranu i "fajt", onda i greške lakše padaju. Rezultat možda nije mjerilo, ali najvažnije je da smo slavili", rekao je Žakelj.

"Studenti" su se rivali revanširali za poraz na startu sezone.

"Prva utakmica u sezoni je odavno prošla, ide se dalje i poslije pobjede i poslije poraza. Sada smo igrali veoma dobru odbranu, vjerovatno najbolju u sezoni. Nismo dali Megi da dominira u ofanzivnom skoku, što ona želi i to je bio jedan od razloga trijumfa", dodao je slovenački stručnjak.

Povezani članci

10. Februar 2022.

SC Derbi moćan protiv Mege, opstanak je na vidiku

Mega je bila nemoćna.

"Sve je bilo u znaku Derbija, koji se odlično navikao na kriterijum suđenja i imao kontrolu. Kada pogledamo i procente šuta, onda je razlika čak o dobra. Čestitam rivalu na zasluženom trijumfu", istakao je trener Mege Vladimir Jovanović.

Mega ostaje u Podgorici, u nedjelju igra protiv Budućnosti.

"Meč sa Derbijem je stigao u lošem trenutku po nas, jer smo u ponedjeljak igrali sa Crvenom zvezdom, po meni bez rezona. Ljut sam, nisam zadovoljan kako je ekipa igrala, jer se ulaže mnogo truda. Ovako ne smijemo da izgledamo", kazao je Jovanović.