Maloljetnik podmetnuo požar u gradskom parku u Tivtu?

Maloljetni L.K. (16) se, kako je saopšteno iz policije, nalazi u Centru za djecu i mlade "Ljubović" u Podgorici zbog drugog krivičnog djela

138 pregleda0 komentar(a)
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
26.10.2017. 08:41h

Maloljetni L.K. (16) iz Tivta sumnjiči se da je sredinom avgusta podmetnuo požar u gradskom parku u Tivtu.

"Naime, 14.08.2017. godiine oko 18.30 na lokaciji gradskog parka u Tivtu došlo je do požara koji se vrlo brzo raširio i prijetio da ugrozi stambene zgrade i druge objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini. Brzom i efikasnom akcijom službenika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat požar je lokalizovan oko 20 časova. Službenici OB Tivat su u koordinaciji sa državnim tužiocem Osnovnog državng tužilaštva u Kotoru izvršili uviđaj na licu mjesta, i tom prilikom konstatovali da je izgorjelo oko jedan hektar niskog rastinja i da postoji osnovana sumnja da je požar podmetnut. Državni tužilac je naložio da se protiv nepoznatog počinioca podnese krivična prijava za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su službenici OB Tivat identifikovali L.K. kao osumnjičenog i podnijeli poseban izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Maloljetni L.K. se, kako je saopšteno iz policije, nalazi u Centru za djecu i mlade "Ljubović" u Podgorici zbog drugog krivičnog djela.