Injac na sastanku NATO ministara odbrane u Briselu

"Crna Gora, kao kredibilan saveznik, ostaje posvećena naporima Alijanse na planu očuvanja stabilnosti transatlantskog područja", saopštili su iz Ministarstva odbrane

1965 pregleda5 komentar(a)
Injac, Foto: Luka Zeković

Ministarka odbrane Olivera Injac učestvovaće na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta, koji se u formatu ministara odbrane, 16. i 17. februara održava u Briselu.

Ministri odbrane zemalja članica NATO analiziraće ključne rezultate ostvarene u protekloj godini na realizaciji zadataka iz agende Alijanse, a koji se u kontinuitetu sprovode u cilju unaprjeđenja sistema kolektivne odbrane. Takođe, sastanak je i osnova za donošenje odluka koje će usmjeriti dalji rad, u susret predstojećem Samitu koji će krajem juna biti održan u Madridu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Imajući u vidu kompleksnost bezbjednosnih kretanja na globalnom planu, susret ministara odbrane zemalja članica Alijanse biće prilika da se još jednom ukaže na važnost kohezije i jedinstva unutar Saveza, kao i na neophodnost saradnje sa partnerima, prije svega EU", dodaju iz MO.

Crna Gora, kao kredibilan saveznik, ostaje posvećena naporima Alijanse na planu očuvanja stabilnosti transatlantskog područja, zaključuje se u saopštenju.