Bajden upozorava da bi Rusija mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu za nekoliko dana

Neimenovani visoki zvaničnik američke administracije rekao je za Asošiejted pres da Rusija nastavlja da širi lažne tvrdnje koje bi mogla da iskoristi kao izgovor za invaziju i da je povećala broj vojnika na granici za 7.000 uprkos izjavama Kremlja da povlači vojsku

4776 pregleda4 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik SAD Džozef Bajden upozorio je danas da bi Rusija ipak mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu za nekoliko dana.

Bajden je novinarima u Vašingtonu rekao da SAD nisu vidjele znake navodnog povlačenja ruskih snaga duž granice sa Ukrajinom i da bi Rusija mogla da iskoristi "strategiju lažnih žrtava" da bi napala Ukrajinu.

"Svaka indikacija koju imamo je da su spremni da uđu u Ukrajinu, da napadnu Ukrajinu", rekao je on.

Neimenovani visoki zvaničnik američke administracije rekao je za Asošiejted pres da Rusija nastavlja da širi lažne tvrdnje koje bi mogla da iskoristi kao izgovor za invaziju i da je povećala broj vojnika na granici za 7.000 uprkos izjavama Kremlja da povlači vojsku.

Kao primjer je naveo izvještaje Kremlja o grobovima civila koje su navodno ubile ukrajinske snage, tvrdnje da SAD i Ukrajina razvijaju biološko i hemijsko oružje i da Zapad šalje gerilce da ubijaju Ukrajince.